slider

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3, 6 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.Ε. – ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η αποστολή πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ρόλο χωροφύλακα, με συμφωνία της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό μας, για όλους τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή. Μεταφέρεται η ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία στην οποία επεμβαίνει και η Τουρκία κλιμακώνοντας τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους και στο εσωτερικό της.
Η ανάμιξη του ΝΑΤΟ για τη «φύλαξη» των συνόρων από τους πρόσφυγες είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη και για τους ίδιους τους πρόσφυγες. Η εμπλοκή πολεμικών πλοίων σε επαναπροωθήσεις βαρκών θα φέρει περισσότερους πνιγμούς.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ, που ευθύνονται για την εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν κ.α. και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, φράζουν με κάθε τρόπο τις διεξόδους αυτών των ανθρώπων που θέλουν να γλυτώσουν από το θάνατο και τη φτώχια. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το προσφυγικό και ο πόλεμος συνδέονται άρρηκτα. 
Οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί, οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, οι δολοφονικές επελάσεις του ISIS, οι εκκαθαρίσεις των αντιδραστικών κυβερνήσεων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς, καταστροφές υποδομών και εκατομμύρια πρόσφυγες, που προσπαθούν να σωθούν αναζητώντας καταφύγιο στις χώρες της Ευρώπης.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις αρχικές δηλώσεις για υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων, απαγορεύουν την ασφαλή και απρόσκοπτη είσοδο των προσφύγων. Οι αποφάσεις τους μπροστά στα αυξανόμενα κύματα προσφύγων γίνονται όλο και πιο σκληρές. Τα εξωτερικά σύνορα ήταν και συνεχίζουν να είναι κλειστά για όλους τους πρόσφυγες, που αναγκάζονται να φτάσουν στην Ευρώπη, περνώντας μέσα από επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές με απώλειες χιλιάδων ανθρώπινων ζωών. Η είσοδος τους χαρακτηρίζεται παράτυπη, οι μετανάστες παράνομοι και μόνο μετά την είσοδό τους, τους δίνεται το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση ασύλου.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

 Εδώ και 7 πλέον χρόνια, στο έδαφος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της βάρβαρης επίθεσης που συνεχίζεται στη χώρα μας με το 3ο και πιο αντιδραστικό μνημόνιο, η ανασφάλιστη, εκ περιτροπής και μαύρη εργασία, η κοινωφελής εργασία και τα προγράμματα voucher, πλάι στις στρατιές των ανέργων που όλο και αυξάνονται, τείνουν να γίνουν καθεστώς. Στις πλάτες χιλιάδων εργαζόμενων, κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο και εργοδοσία, παγιώνουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα που ορίζεται από τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τη γκρίζα ζώνη ανεργίας – επισφάλειας μέσα από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες, την κακοπληρωμένη «μαθητεία» με το πρόσχημα της απόκτησης εμπειρίας.


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) στις 6.00 μμ

Συνάδελφοι,
Με την απεργία στις 04.02 και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα και το διήμερο 13, 14/02 στην Αθήνα, δείξαμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πάμε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, να υπάρξει ένα ρήγμα στην συνέχιση και κλιμάκωση της βάρβαρης μνημονιακής επίθεσης!
Για να έχουμε νίκη πρέπει εδώ και τώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να πιάσουμε το νήμα των τελευταίων κινητοποιήσεων και να υπάρξουνε άμεσα νέοι αγωνιστικοί σταθμοί. Να μην αφήσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να αντεπιτεθεί. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι στηρίζουν έναν πραγματικό αγώνα να μην έρθει ο Νόμος στην Βουλή. Να μην γυρίσουμε στις αποτυχημένες λογικές «κινητοποίηση όταν κατέβει» για την τιμή των όπλων.
Παράλληλα με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς και για τα υπόλοιπα ζητήματα της «πρώτης αξιολόγησης», τα «κόκκινα δάνεια», το υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας («νέο ΤΑΙΠΕΔ»), το νέο φορολογικό.
Για αυτούς τους λόγους η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου ιδιωτικού τομέα» καλεί: Εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, νεολαίας, συλλογικότητες σε κλάδους και γειτονιές, κάθε αγωνιστή και εργαζόμενο σε:
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ Την ΔΕΥΤΕΡΑ 22.02 στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) στις 6.00 μμ
Για να συντονίσουμε τα επόμενα βήματα στην κλιμάκωση της πάλης για:
·                     Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
·                     Να συζητήσουμε τις μορφές οργάνωσης των εργαζόμενων και του λαού ώστε να οικοδομείται ένα πλατύ μέτωπο των αγωνιζόμενων στρωμάτων (εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας φτωχομεσαίων αγροτών, φτωχών αυτοαπασχολούμενων).
·                     Να αναπτύξουμε με οργανωμένο τρόπο την πάλη μας σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση. Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση.
·                     Να απαντήσουμε στους πολιτικούς εκβιασμούς της κυβέρνησης, με μια πολιτική που βάζει μπροστά τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των δανειστών, της ΕΕ, του ΔΝΤ.
·                     Να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

για το συντονισμό

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία στον κοινό αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα
Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 12/2  και το Σάββατο 13/2 ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
Σημείο συνάντησης των συλλογικοτήτων του Συντονισμού: Όθωνος και Αμαλίας,την Παρασκευή 5 μμ και το Σάββατο 12 μμ.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016