slider

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Σε αρκετές περιοχές έγιναν παρεμβάσεις στις εφορίες την Τρίτη 2/10 μέρα που πρότεινε η συνάντηση της επιτροπής "Δεν χρωστάμε - Δεν πουλάμε - Δεν πληρώνουμε ", ως μέρα κοινής δράσης στις εφορίες.
Παρακάτω ένα ενδεικτικό ρεπορτάζ.

Στη ΔΟΥ Βύρωνα - Καισαριανής από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια.
 Οι παρακάτω φωτογραφίες. Βίντεο και περισσότερα στην ανάρτηση στο ιστολόγιο της  Ανοικτής Πρωτοβουλίας Βύρωνα










Στη ΔΟΥ Περάματος από την Ανοικτή Συνέλευση Περάματος στο πλαίσιο της κοινής μέρας δράσης στις εφορίες πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην Ε΄εφορία Πειραιά με προκήρυξη,πανό και με μικροφωνική.
Δείτε την ανάρτηση στο ιστολόγιο της Ανοικτής Συνέλευσης Περάματος 

Από τη Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων έγινε συμβολικός αποκλεισμός της Κ' Εφορίας την Τρίτη 2 Οκτ. 2012 στις 08:00  καθώς και της ΙΔ' Εφορίας την Τετάρτη 3 Οκτ. 2012 στις 08:00.
Δείτε σχετικά και το κείμενο που μοιράστηκε στην ανάρτηση στο ιστολόγιο της Λαϊκής Συνέλευσης Πατησίων


Στη ΔΟΥ Γλυφάδας από την Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας και από την Πρωτοβουλία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενάντια στα χαράτσια έγινε παρέμβαση και από κει οι παρακάτω φωτογραφίες.











Στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας από την Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων Περισσού έγινε επίσης παρέμβαση στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας και μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση


Γείτονες, γειτόνισσες
            ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;

    Τα τελευταία 2,5 χρόνια η τρόικα με τις τρείς  Ελληνικές κυβερνήσεις μας έχουν ρημάξει φορολογώντας μας με 15 περίπου δις και με το νέα μέτρα με την κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ),απαιτούν άλλα 11,9 μέχρι 17 δίς για τα επόμενα δύο χρόνια, ΔΗΛ. εξόντωση του λαού.

    Που πανε αυτά τα χρήματα;
Τα χρήματα των χαρατσιών, της ΔΕΗ, του φόρου επιτηδεύματος,του φόρου αλληλεγγύης,των εκκαθαριστικών , των προκαταβολών του επόμενου έτους, του φόρου που βάζουν στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο  και τόσων άλλων φόρων; Ενώ τα εισοδήματα μειώνονται δραματικά οι φόροι αυξάνονται. Υποστηρίζουν πως χρωστάμε: αυτοί έπαιρναν τα δάνεια, αυτοί έκαναν τους ολυμπιακούς αγώνες, αυτοί έπαιρναν προμήθειες από τις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες, από τις προμήθειες του Δημοσίου κλπ ., αυτοί διαχειρίστηκαν όλα τα χρήματα, αυτοί έχουν μόνο στις Ελβετικές τράπεζες 600 δις. Ο λαός δε χρωστάει τίποτα! Μας φορτώνουν με επιπλέον δάνεια. Θα μας ‘’σώσει’’ η δόση των 31 δις λένε, γι αυτό πρεπει να δώσουμε τα πάντα για να την πάρουμε! Τα 26 από τα 31 δίς πάνε στις χρεωκοπημένες Ελληνικές τράπεζες για να σωθούν-ανακεφαλαιοποίηση- το λένε,παρότι ενισχύθηκαν με πάνω από 100 δις.  Δεν πάνε για τις ανάγκες του λαού. Δεν πάνε για τα νοσοκομεία που κλείνουν, για τα σχολεία που έμειναν χωρίς δασκάλους , για τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Φοροδιαφεύγουμε; Ποιοι, το 1,5 εκατ. άνεργοι, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πλέον να πληρώσουν, οι συνταξιούχοι με τις μισές συντάξεις, οι επαγγελματίες με τις κλειστές επιχειρήσεις; Επιμελώς κρύβουν πως οι εφοπλιστές  και οι τραπεζίτες πληρώνουν κάτω από 4%. Αποκρύβουν πως το καλοκαίρι η Ε.Κ.Τ. έβγαλε από ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου  κέρδος σε ένα βράδυ περίπου 1,4 δις!! Εκεί πάνε τα χρήματα της διαρκούς ληστείας του λαού. Είναι τυχαίο πως το ίδιο περίπου ποσό των χρημάτων που έφυγαν από την Ελλάδα και Ισπανία βρέθηκε στις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας; Να φορολογήσουν το κεφάλαιο, αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που παράγει ο λαός, τα 600 δις της Ελβετίας τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Μας εκβιάζουν:  Σήμερα θα μας κόψουν το ρεύμα, αύριο θα κατασχέσουν το σπίτι μας χωρίς να χρωστάμε για φόρους που μας βάζουν τώρα.

                                                                   ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Ακόμα κι όποιος έχει φέτος να πληρώσει ΔΕΝ θα έχει του χρόνου.Ατομικά ο καθένας μας δεν θα τα καταφέρει, είναι εύκολος στόχος. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνισθούμε Να συμμετέχουμε στις συλλογικότητες της περιοχής μας, στις επιτροπές, τις συνελεύσεις. Με το συλλογικό, οργανωμένο, ενωτικό αγώνα μας, με αλληλεγγύη μεταξύ μας, πρέπει και μπορούμε να νικήσουμε. Μόνο το συλλογικό αγώνα φοβούνται! ‘Όπως τους αναγκάσαμε με το χαράτσι της ΔΕΗ να μην κόβουν το ρεύμα, έτσι και τώρα μπορούμε να κερδίσουμε. Το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν το αναγνωρίζουμε, αρνούμαστε να το πληρώσουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του χρέους. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική των μνημονίων με τη δική μας ενεργή συμμετοχή.Να απεγκλωβιστούμε από την Ε.Ε. Να καταργήσουμε τα μνημόνια  (Ε.Ε.-ΔΝΤ-Ε.Κ.Τ.), και την πολιτική που εκπορεύεται από αυτά όπως και την κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που τα υλοποιεί.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ  - ΠΕΡΙΣΣΟΥ