slider

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 17/5/2016
Παραβρέθηκαν:
-          Ανοιχτή Πρωτοβουλία Βύρωνα
-          Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
-          Λ.Σ. Γκύζη
-          Λ.Σ. Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα
-          Λ.Σ. Κουκάκι – Ν. Κόσμος.
Το ζήτημα του ασφαλιστικού, από τις προτάσεις Κατρούγκαλου το Γενάρη μέχρι την ψήφισή του το ΣΚ 7-8 Μάη καθώς και οι εξελίξεις για το προσφυγικό ακριβώς το ίδιο διάστημα, απορρόφησαν και τη δράση των τοπικών συλλογικοτήτων. Ταυτόχρονα, η μη πραγματοποίηση πλειστηριασμών  λόγω της αποχής δικηγόρων – συμβολαιογράφων για το ασφαλιστικό δεν δημιουργούσε κάποιο οξυμένο πρόβλημα.
Με βάση ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει η περίφημη αξιολόγηση στο Eurogroup της 24 Μάη ( το Eurogroup απ΄ ότι φαίνεται έχει άλλους σχεδιασμούς και θα τραβάει το σχοινί για αρκετό διάστημα ακόμη μέχρι να πάρει όλα όσα επιδιώκουν οι δανειστές), καταθέτει την Πέμπτη το απόγευμα στη βουλή (επιτροπή) και ψηφίζει fast truck μέσα στο ΣΚ 21-22 Μάη, νέο νομοσχέδιο με μέτρα εξόντωσης του λαού καθώς και το μηχανισμό που θα εξασφαλίζει μια επίθεση διαρκείας.
-          Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και έμμεσων φόρων σε μια σειρά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Επιβολή νέων έμμεσων φόρων. Αύξηση ΕΝΦΙΑ.
-          Μειώσεις μισθών στο δημόσιο για τους νεοεισερχόμενους και απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
-          Παράδοση όλων των κατηγοριών δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, επιχειρηματικών), «κόκκινων» και εξυπηρετούμενων,  στα αρπακτικά των τραπεζών και των funds. Ψελλίζουν μια προστασία πρώτης κατοικίας  από πλειστηριασμούς για 140.000€ αντικειμενική αξία μέχρι το τέλος του 2017. Θα  οδηγηθούν στην εξαφάνιση χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην εκκαθάριση οι μη «βιώσιμες» μεγάλες με συνέπεια αύξηση απολύσεων και ανεργίας.
-          Νέο «υπερταμείο  ιδιωτικοποιήσεων», κάτω από τον ουσιαστικό  έλεγχο των δανειστών, με στόχο το ξεπούλημα  κάθε δημόσιας περιουσίας  για το χρέος.
-          Θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη», για να κόβονται μισθοί και συντάξεις αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, παρακάμπτοντας ακόμα και αυτή την δική τους Βουλή.
Στο φως αυτών των εξελίξεων, που συζητήσαμε, προτείνουμε:
-          Τη συμμετοχή των συλλογικοτήτων και του Συντονισμού στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Κυριακή το απόγευμα (θα σταλεί ανακοίνωση – κάλεσμα). Όλοι εκφράσαμε την άποψη ότι θα έπρεπε τα συνδικάτα να είχαν αντιδράσει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργία, αντίστοιχες του μεγέθους της επίθεσης που δέχεται ο λαός.
-          Δράσεις ενημέρωσης στις γειτονιές και για τα νέα μέτρα με όλες τις μορφές που έχουμε συζητήσει ήδη από τον προηγούμενο χρόνο.
-          Παρουσία και αγωνιστική παρέμβαση στα Ειρηνοδικεία, ανταποκρινόμενοι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι των περιοχών μας, με τρόπο συγκροτημένο και στόχο την προστασία της στέγης και της λαϊκής περιουσίας.

-          Νέα σύσκεψη του Συντονισμού, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των συλλογικοτήτων με παρουσία και δράση στις γειτονιές τους,  για τη συζήτηση - διαμόρφωση συνολικότερου σχεδιασμού για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα γης, την αντιμετώπιση του νέου κύματος ανεργίας, επισφάλειας  και φτώχειας που φέρνει η εφαρμογή του 3ου και  η επιβολή ενός 4ου μνημόνιου.