slider

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκέντρωση ενάντια στην παραχώρηση του Ελληνικού στο Λάτση



Η Συνέλευση δράσεων για το Ελληνικό κάλεσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ και πορεία στη Βουλή τη μέρα που ψηφιζόταν η σύμβαση παραχώρησης του χώρου του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού και της γύρω ευρύτερης περιοχής στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η εταιρεία Lamda Development και το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Eagle Hills από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group και από τον Όμιλο Λάτση αποκτά έναντι μόλις έναντι 915 εκ. ευρώ την έκταση και μάλιστα καταβάλοντας μόνο ένα μέρος του ποσού αρχικά.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα «Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό-πάρκο να γίνει για όλο το λαό», Από το Ελληνικό ως τη Χαλκιδική, στους κεφαλαιοκράτες χαρίζουνε τη γη, Πουλήσαν τα λιμάνια, πουλάν το Ελληνικό, αύριο θα πουλήσουν αέρα και νερό, Η ανάπτυξή τους είναι μια απάτη, καταστροφή σημαίνει και βάρη στον εργάτη, κ.α.

Στη συνέχεια έγινε πορεία προς τη Βουλή όπου είχαν καλέσει και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό και άλλοι.

Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην μπουν οι μπουλντόζες στο χώρο δηλώνει η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό και καλεί την Τετάρτη 28/9 στις 7 μμ στην πλ. Σουρμένων σε νέα συνέλευση .