slider

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Π.Ε.Σ.Δ.Α.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6- 12 ΣΤΙΣ 15:30

                 Στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  
                                      (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός)


57 Χρόνια μολύνεται η περιοχή μας από την χωματερή  και όλες οι κυβερνήσεις και περιφερειάρχες υπόσχονται ότι σε 2 χρόνια θα την κλείσουν ,το ίδιο έκανε και η Δούρου .
Το μόνο που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να κάνουν πλάτες στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα  που κερδοσκοπούν, εκμεταλλευόμενα το 80% των δραστηριοτήτων γύρω από την χωματερή.
Η ύπαρξη της χωματερής ευνοεί αυτούς που κάνουν « πάρτι κερδών», αδιαφορώντας για την υγεία μας, την ζωή μας και το περιβάλλον.
Την Τρίτη 6-12 η Περιφέρεια Αττικής θα αποφασίσει για το νέο σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών. Από την μέχρι τώρα κοροϊδία της Περιφέρειας και της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ που ψήφισαν τον κεντρικό Πανελλαδικό σχεδιασμό, εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι θα αποφασιστεί η συνέχεια της χωματερής .
Φαίνεται και από τις σχεδιαζόμενες ή τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις της Περιφέρειας που είναι:

1)   ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: Συνέχιση της λειτουργίας της
2)   ΕΜΑΚ: Επέκταση της δυναμικότητας του από 250.000 τόνους/έτος σε 350.000
3)   ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ: Ιατρικών  απόβλητων. Ανανέωση της σύμβασης για άλλα 6 έτη
4)   Η WATT AE (Μπόμπολας): επιδιώκει να φτιαχτεί νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων 100.000
   τόνων/έτος μέσα στον ΟΕΔΑ Φυλής στη θέση του παλιού ΚΔΑΥ που κάηκε πριν λίγο καιρό και μας  γέμισε μόλυνση.
5)   Η Περιφέρεια ήδη προέβη στην ανανέωση των αδειών περιβαλλοντικών όρων και
     λειτουργίας των εγκαταστάσεων στον ΟΕΔΑ Φυλής
6)   ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Νέες εγκαταστάσεις επικίνδυνων βιομηχανικών απόβλητων.

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ, ΤΟ ΖΕΦΥΡΙ, ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.

Εμείς οι κάτοικοι του Καματερού που συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Συνέλευση Αττάλου - Αγ.Νικολάου πήραμε την πρωτοβουλία και καλέσαμε σε συγκέντρωση όλους τους κατοίκους της περιοχής την Κυριακή 29/11 και αποφασίσαμε την δημιουργία της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και


     ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

Το άμεσο οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων – Φυλής και όλων των εγκαταστάσεων μέσα και γύρω από αυτήν, με παράλληλη περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής
Κανένας Χυτά ποτέ και πουθενά
Τη δημιουργία ενός δημοσίου συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, με ενδιάμεσες διαδημοτικές δομές και πλήρη πρόληψη, μείωση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Καμία  αύξηση των δημοτικών τελών.
Προστασία των θέσεων και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, των υπαλλήλων των ΟΤΑ και όχι των εργολάβων που καραδοκούν να μπουν ακόμη και σε αυτό το κομμάτι, του μαζέματος των σκουπιδιών.
Να διασφαλιστεί ότι ο ουσιαστικός δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της όλης διαχείρισης σε όλο το φάσμα των απορριμμάτων
Έξω τα ιδιωτικά συμφέροντα από την χωματερή  που ελέγχουν το 80% των δραστηριοτήτων στην χωματερή και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την αθλιότητα της χωματερής.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ