slider

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Η ΕΥΔΑΠ απειλεί μακροχρόνια άνεργο με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Η ΕΥΔΑΠ, υπό τη διοίκηση της "αριστεροσύνης του ρεαλισμού", προχωρά σε συνεχείς προκλητικές αντικοινωνικές ενέργειες το τελευταίο διάστημα:
  • Αποκόπτει παροχές για οφειλές 100 ευρώ με το επιχείρημα της "προστασίας των ιδιοκτητών από τους ασυνεπείς ενοικιαστές". 
  • Κόβει το νερό σε ανάπηρη, μοναχική υπερήλικη. Ο ξεσηκωμός από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο την αναγκάζει σε επανασύνδεση της παροχής.
Πρόσφατη, από αυτές που γίνεται δυνατό να μαθευτούν, είναι η αποστολή "εξώδικης όχλησης - πρόσκλησης" σε μακροχρόνια άνεργο. Ο συμπολίτης από το Κερατσίνι είναι πάνω από 6 χρόνια άνεργος της ΝΕΖ Περάματος. Προχώρησε δυο φορές σε ρυθμίσεις της οφειλής του προς την ΕΥΔΑΠ, που όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει, όπως χιλιάδες άλλοι άνεργοι και νεόφτωχοι της εποχής των ευρωμνημονίων.

Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας στάθηκε αλληλέγγυα μαζί του και οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ, με αίτημα να διαγραφεί το χρέος από έναν άνθρωπο που δεν έχει καμιά δυνατότητα να το πληρώσει. Η απάντηση ήταν πως "ο νόμος δεν το επιτρέπει". Ο νόμος επιβάλλει στη "νόμιμη" ΕΥΔΑΠ να ασκεί όλα τα μέσα για να εισπράξει τις οφειλές ακόμη και από τον πιο φτωχό. Διαφορετικά τι εταιρεία θα ήταν; ποια η αξιοπιστία της προς τις "αγορές"; πως θα μοιράζει μερίσματα στους μετόχους της;

Η "εξώδικη όχληση - πρόσκληση" απειλεί τον άνεργο με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, που όπως είναι γνωστό περιλαμβάνουν ακόμη και κατάσχεση - πλειστηριασμό της μοναδικής, μικρής, παλιάς κατοικίας του στο Κερατσίνι, αφού για παρόμοιες οφειλές δεν υπάρχει καμιά προστασία ούτε επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Καλούμε την ΕΥΔΑΠ να αποσύρει άμεσα το εξώδικο. 
  • Να διαγραφούν τα χρέη των άνεργων και των φτωχών προς την ΕΥΔΑΠ και τις άλλες εταιρείες παροχής βασικών αγαθών για τη ζωή. Άμεσα μέτρα προστασίας από κατασχέσεις - πλειστηριασμούς της στέγης, που πιθανά διατηρούν ακόμη άνεργοι και φτωχοί.
  • Σε άνεργους και φτωχούς δωρεάν παροχή νερού.
 ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Θα το υπερασπιστούμε 
Θα σταθούμε αγωνιστικά στο πλευρό όλων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής