slider

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Στον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας - Ξανά αύριο, στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας!



H άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενάντια στο δικαίωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων –την απεργία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού στο λαϊκό κίνημα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει με ποια πλευρά είναι: με τις τράπεζες, τις αγορές των αρπακτικών funds, τον ΣΕΒ. Στην επιλογή της αυτή της είναι απαραίτητα, τα ψέμματα των δηλώσεων υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, η κατασυκοφάντηση του κινήματος από τους κυβερνητικούς σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά ΜΜ “Ε”, το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε την ημέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως είχε υποσχεθεί στους “θεσμούς” των μνημονίων και τους τραπεζίτες.


Τα ΜΑΤ, η καταστολή, η βία, η συκοφαντία και οι διώξεις δεν μας σταματούν

Το δίκιο είναι με το μέρος της χτυπημένης και συνεχώς πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και το μόχθο του εργαζόμενου λαού. Συλλογικότητες γειτονιάς, Σωματεία/Σύλλογοι εργαζόμενων, συνταξιούχων και φοιτητών, κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες και επιτροπές αγώνα της πόλης δίνουμε μαζική απάντηση στην αντιλαϊκή, αυταρχική κυβερνητική πολιτική με αγωνιστικό παρόν την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη στα Ειρηνοδικεία, 3:30 μμ, για την αποτροπή των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Διεκδικούμε:

Θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως το ακατάσχετο της μιας ιδιόκτητης κατοικίας, τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους, την άμεση νομοθετική απαγόρευση πώλησης των δανείων τους σε funds που αρχίζει από 1/1/2018.

Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.