slider

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Το όργιο αστυνομικής βίας δεν θα σταματήσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών


Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Α.) καταγγέλλει το όργιο βίας με ξυλοδαρμούς και χημικά που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, και την Τετάρτη 7/3, σε βάρος των αγωνιστών και αγωνιστριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που υπερασπίζονται το βιός των λαϊκών νοικοκυριών από την ηλεκτρονική αρπαγή υπέρ των συμφερόντων τραπεζών-funds με την πλήρη συνεργασία μεγαλοσυμβολαιογράφων. Γίνεται πλέον ολοκάθαρο ότι η πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και της επιτροπείας από ΕΕ–ΔΝΤ και λοιπούς δανειστές, που βάρβαρο μέτρο της είναι η αρπαγή των σπιτιών του λαού, χωραφιών και μικρομάγαζων, πάει χέρι–χέρι με την καταστολή της αντίστασης και του αγώνα.

Την Τετάρτη 28/2 η βία εξαπολύθηκε ενάντια στην διαδήλωση του ΠΑΜΕ έξω από το γνωστό συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου. Αυτήν την Τετάρτη 7/3/2018, πάλι έξω από το ίδιο συμβολαιογραφείο, που εξειδικεύεται σε πλειστηριασμούς σπιτιών και άλλων ακίνητων χαμηλής αξίας για μικρού ύψους χρέη, αλλά και σε πλειστηριασμούς που δεν αναλαμβάνονται από συμβολαιογράφους στην περιφέρεια, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης επιτέθηκαν στη διαδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, στέλνοντας τρεις τουλάχιστον στο νοσοκομείο.

Στη Θεσσαλονίκη χτύπησαν τους διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Σ.Θ.) και τραυμάτισαν τον Θ. Αγαπητό, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Αθήνα, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥΣΑ), που διαδήλωναν σε συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι, ήρθαν αντιμέτωπα με αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κατακλύσει το εσωτερικό του κτιρίου, ελέγχοντας ποιος έμπαινε και που πήγαινε! (εκτιμήθηκε φαίνεται, ότι ΜΑΤ και κλούβες προκαλούν το “ευαίσθητο” της περιοχής). 

Η πραγματικότητα της καταστολής και των αποτελεσμάτων της, αποτυπωμένη σε φωτογραφίες και βίντεο, διαστρέφεται ανοιχτά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με μια κατάπτυστη ανακοίνωση. Χρησιμοποιώντας λόγο και χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, ζητά συλλήψεις διαδηλωτών και η αστυνομική διεύθυνση ανακοινώνει το σχηματισμό δικογραφίας. Η συντεχνία των αστυνομικών αποφάσισε να σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τα σπίτια του λαού που χάνονται και τα μέλη της επιδίδονται, στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Η βία των δυνάμεων καταστολής συμπληρώνει το νέο ιδιώνυμο για την ποινικοποίηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς με βάση το οποίο ήδη αναγγέλθηκε σχηματισμός δικογραφίας για τους διαδηλωτές στις 7/3/2018 στη Θεσσαλονίκη ενώ επίσης παραπέμπονται και 7 αγωνιστές στη Λάρισα, γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο «μαζί με άλλους 60 με πανό και συνθήματα στις 10/1/18 εμπόδισαν 3 συμβολαιογράφους σε διεξαγωγή πλειστηριασμών». Παράλληλα, εκκρεμούν δίκες για συναγωνιστές και άλλους αγωνιστές για παλιότερες κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Αργολίδα, Μεσσηνία, κλπ. 

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, δεν τρομοκρατείται και δεν σταματά μπροστά στην αστυνομική βία, την καταστολή και τις δικαστικές διώξεις των μελών του. Πιο μαζικό και δυνατό, ενωτικό και αποφασιστικό, στα χέρια των συλλογικοτήτων και των σωματείων, θα υπερασπιστεί τη στέγη και ό,τι έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά. 

-- Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες
-- Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ