slider

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πλάνα από την διαδήλωση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Λευκίμμης και για τις πυρκαγιές


Παντιέρα

Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μοναστηράκι, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Λευκίμμης Κέρκυρας ενάντια στη διάλυση του τόπου και της ζωής τους από τη χωματερή. Τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Συμπαράστασης και Αγώνα για τη Λευκίμμη.


Μετά τις τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές και τους θανάτους στην Αττική, η όλη εκδήλωση εκ των πραγμάτων πήρε γενικότερο χαρακτήρα, όπως θα δείτε και στις ομιλίες που παρουσιάζονται στα βίντεο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτεταμένα στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση και πορεία στα βίντεο που ακολουθούν. Μπορείτε να δείτε το διευρυμένο κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση εδώ: Διευρύνεται το περιεχόμενο των σημερινών συγκεντρώσεων για τη Λευκίμμη.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί συναντήθηκε στο περίπτερο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά με αγωνιστές από την Τουρκία –πολλοί από αυτούς συμμετείχαν στην πορεία από την αρχή της. Φωνάχτηκαν από κοινού συνθήματα όπως: «Αλληλεγγύη στον Τουργκούτ Καγιά», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών –Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών» κ.ά. Την ίδια μέρα και ώρα πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συγκέντρωση στην πόλη της Κέρκυρας. Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν: