slider

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Κουκάκι: Ανακοίνωση των κατοίκων, για την πορεία ενάντια σε βραχυχρόνια μίσθωση και τουριστική ανάπλαση


Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου | Μετά από αρκετό καιρό ανοιχτών και δημόσιων συναντήσεων στην περιοχή του Κουκακίου αποφασίσαμε να καλέσουμε σε διαδήλωση ενάντια στην βραχυχρόνια μίσθωση και την τουριστική ανάπλαση. Έτσι το απόγευμα της πέμπτης, 11 Ιουλίου, στις 19:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και διαδήλωση όπου είχε χαρακτήρα πληροφόρησης. Γράφτηκαν δεκάδες συνθήματα, πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια και μοιράστηκαν πάνω από δυο χιλιάδες κείμενα σε ντόπιους και τουρίστες.

Η πορεία πέρασε από τον πεζόδρομο της Ολυμπίου ο οποίος έχει καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα διέσχισε όλη την οδο Ζαχαρίτσα όπου το AirBnB έχει προχωρήσει τόσο που υπάρχουν ολόκληρες πολυκατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης και μέσω της Αρεοπαγίτου βρεθήκαμε στην οδό Μακρυγιάννη, η οποία έχει τουριστικοποιηθεί τελείως. Οι μπάτσοι δεν φάνηκαν πουθενά μέχρι που σιγά σιγά ξεκινήσαμε να βγαίνουμε από τον τουρισμό και να μπαίνουμε στην γειτονιά μας. Εκεί εμφανίστηκαν χακί ΜΑΤάδες δεξιά και αριστερά του δρόμου. Έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως παραταχθήκαν δεξιά και αριστερά αναγκάζοντας όλη την πορεία να περάσει ανάμεσά τους.

Την τελευταία στιγμή, στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν χωρίς να συμβεί τίποτα. Ξυλοφόρτωσαν και μάτωσαν κάποιο από τον κόσμο της πορείας, μας πέταξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Δυστυχώς, είχαμε σοβαρή απώλεια λόγω του ξυλοδαρμού και της σύλληψης ενός από τους παρευρισκόμενους. Θέλουμε να σημειώσουμε πως η στάση των ΜΑΤ δεν αποτελεί έκπληξη καθώς είναι η στάση που είχαν ανέκαθεν ανεξαρτήτου κυβέρνησης. Είναι απλά καθάρματα και τους βρίσκει απέναντί του όποιος αποφασίσει να αγωνιστεί.

Καμία έκπληξη επίσης δεν μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ τα οποία προέτρεξαν να αναπαράγουν τα απίστευτα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ και των ματάδων ωσ αντικειμενική αλήθεια, συγκαλύπτοντας την βία που δεχθήκαμε από τις δυνάμεις καταστολής και υπονομεύοντας τον αγώνα μας με διαστρεβλώσεις όσο αφορά το ποιοι είμαστε και τι σκοπό είχαμε. 

Εμείς από την μεριά μας, θέλουμε να ενημερώσουμε πως η επόμενη συνέλευση μας είναι 12 το μεσημέρι της Κυριακής, όπου θα συζητηθεί σίγουρα το συγκεκριμένο επεισόδιο όπως και επίσης θα συζητήσουμε για το πως προχωράμε τον αγώνα μας ενάντια σε εξώσεις, αυξήσεις ενοικίων και εκτοπισμό κατοίκων. Αποτελέσματα της τουριστικής ανάπλασης γενικά και της βραχυχρόνιας μίσθωσης ειδικά.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία ποινική δίωξη για τον συλληφθέντα. Στηρίζουμε τις κινήσεις αλληλεγγύης.

Πρωτοβουλία κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών