slider

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, στη Θεσσαλονίκη


Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακ. Πλάτωνα – Σεπολίων
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου
Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης
Σύλλογος κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών

Στις 30 Οκτώβρη, δικάζονται, κατόπιν της δίωξης που ασκήθηκε εναντίον τους, δυο μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Σ.Θ.), ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ενάντια σε προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, στις 7 Ιουνίου 2017.
Ο Ηλίας Σμήλιος καθώς και ακόμη ένας δάσκαλος, ο Θανάσης Αγαπητός, έχουν παραπεμφθεί και σε άλλη δίκη γιατί συμμετείχαν την Τετάρτη 7 Μάρτη 2018 (πρώτη μέρα εφαρμογής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη) στη συγκέντρωση που κάλεσε ο ΣΥ.Σ.Θ. έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Από το γραφείο έβγαιναν σε πλειστηριασμό ένα διαμέρισμα 94τ.μ. για οφειλή 56.000€ και ένας ημιυπόγειος χώρος 38τ.μ. για οφειλή 37.000 €. Για την ίδια υπόθεση, κλήθηκαν σε «προκαταρκτική εξέταση υπόπτου» στις 10 Οκτώβρη 2019, δύο ακόμη μέλη του ΣΥ.Σ.Θ., ο Γρηγόρης Σκουλάς, συνταξιούχος και ο Ζήσης Κλεισιάρης, δικηγόρος καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ., Μάκης Αναγνώστου.
Στους αγωνιστές αποδίδονται κατηγορίες, όπως της “παράνομης βίας”, που αντιστρέφουν την πραγματικότητα καθώς μετατρέπονται οι θύτες σε θύματα. Είναι γνωστό ότι οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι διαδηλωτές αντιμετώπισαν από την προσπάθεια σύλληψης μέσα στο Ειρηνοδικείο μέχρι την ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οποία οφείλεται ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και δύο από τους διωκόμενους.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι σήμερα αντιμέτωπο με τη συνέχιση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση που, όπως και η προηγούμενη, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την οποιαδήποτε προστασία της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας, αλλά διαπραγματεύεται με την Ε.Ε. και νομοθετεί καθετί που διευκολύνει την αρπαγή της από τις τράπεζες. Ταυτόχρονα, αστυνομία και “δικαιοσύνη” αναλαμβάνουν να τιμωρήσουν όλους όσους αμφισβητούν και αντιστέκονται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Οι συλλογικότητες, που υπογράφουμε το ψήφισμα, αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στους πλειστηριασμούς της κατοικίας και μικρής περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στην οικονομική βία που ασκείται απέναντί τους, όλα αυτά τα χρόνια.
  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους διωκόμενους αγωνιστές, που μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη στέγη. Εκφράζουμε τη συμπαράταξή μας γιατί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αγωνιστούν για να σταματήσουμε το πραγματικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και τα funds.
  • Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε κάθε δίωξης εναντίον των πέντε αγωνιστών καθώς και την αναστολή των δικών και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος όλων των διωκόμενων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
  • Λέμε ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.
Οκτώβριος 2019