slider

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακ. Πλάτωνα - Σεπολίων: Ημερολόγιο 2020


Ημερολόγιο 2020 από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού/Σεπολίων/Ακαδημίας Πλάτωνος. Στις 84 σελίδες του κάνουμε ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα:

"...Ιχνηλατώντας στις γειτονιές μας, πολλές οι ιστορίες, που ίσως δεν τις έχουμε ανακαλύψει όλες. Και για αυτές, επιλέχθηκε να μπουν σε πρώτο πλάνο τα πρόσωπα και οι άνθρωποι που άφησαν, που συνεχίζουν να αφήνουν τα χνάρια τους στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Εκείνοι που με την τέχνη τους κρατούν ζωντανές στη συλλογική μνήμη, μορφές των μεγάλων λαϊκών αγώνων, όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας, την «ψυχή» αυτής της χώρας. 

Συγγραφείς, ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, βολεϊμπολίστες, μουσικοί, φωτογράφοι, που γεννήθηκαν, έζησαν και μεγάλωσαν στις γειτονιές μας. Δίπλα τους-σκηνικό λες της δράσης τους, ο τόπος και οι τόποι του Κολωνού. Με όλες τις γειτονιές του. Όσα σημάδεψαν την καθημερινή ζωή σ’ αυτές, αλλά χάθηκαν. Όσα υπάρχουν ακόμη. Όσα γεννιούνται. Δρόμοι, ίχνη κινηματογράφων, Κέντρα Νεότητας, αθλητικοί σύλλογοι και ομάδες, μουσικές ομάδες, συλλογικότητες και Στέκια...". Δείτε μερικές σελίδες του: