slider

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: Χιλιάδες εντολές διακοπής νερού και μαζικά κατασχετήρια

αναδημοσίευση από https://sekes-eydap.gr/

Αποκαλυπτικά στοιχεία που αποτυπώνουν μια χαρακτηριστική πλευρά των αντιλαϊκών συνεπειών της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη 17/9 ο «Ριζοσπάστης».

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα, ο Μ. Χαρατσής*  επισήμανε ότι οι εντολές διακοπής νερού για την περιοχή που καλύπτεται από την ΕΥΔΑΠ, φτάνουν τις 2.000 κάθε βδομάδα, για οφειλές από 100 ευρώ για τους ενοικιαστές και 300 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι εντολές διακοπής εκδίδονται μέσα από αυτοματοποιημένο σύστημα. Μάλιστα, από τη στιγμή που θα βγει εντολή διακοπής, ακόμα και αν ο πελάτης προλάβει και πληρώσει το ποσό πριν να γίνει η διακοπή, γίνεται επιπλέον κράτηση 12 ευρώ μόνο και μόνο επειδή βγήκε εντολή…

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, η ΕΥΔΑΠ εκδίδει μαζικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές καταναλωτών. Σύμφωνα με τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, δίνεται δυνατότητα κατασχέσεων για οφειλές πάνω από 500 ευρώ.

Όπως σημείωνε σχετικά ο Μ. Χαρατσής«Μέσα στην πανδημία η ΕΥΔΑΠ ΑΕ εξακολουθεί να κόβει το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμη και για χρέη 100 ευρώ!

Στην προσπάθεια να πετύχει μεγάλη κερδοφορία, στερεί ένα βασικό αγαθό για την επιβίωση, αλλά και απαραίτητο για την τήρηση των βασικών κανόνων υγείας και ασφάλειας των νοικοκυριών αυτών και όσων έχουν επαφές μαζί τους».

*Ο Μανώλης  Χαρατσής είναι εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και είναι ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.