slider

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/3, η συνάντηση που κάλεσαν η επιτροπή «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» και τοπικές συλλογικότητες στα γραφεία του ΕΚΑ για να συζητηθεί η εμπειρία του αγώνα ενάντια στα χαράτσια, η προοπτική του και συντονισμός δράσεων στο μέλλον. Συμμετείχαν μέλη από επιτροπές, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις από Βύρωνα, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη, Γλυφάδα, Ωρωπό, 6η δημοτική κοινότητα, Βάρη- Βούλα- Βουλιαγμένη, Αμπελόκηπους,  Ν. Σμύρνη, Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Πατήσια, Πέραμα, Φυλή-Κάτω Κηφισιά, Αγ. Βαρβάρα, Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Ίλιον, Χαϊδάρι. Στη συνάντηση μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε να προταθούν προς όλες τις συλλογικότητες να στηριχτούν οι παρακάτω κοινές δράσεις :

1. Παρεμβάσεις στο 2ήμερο 24 και 25 Μάρτη για να εκφραστεί η λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα. Το Σάββατο 24/3 στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (σημείο συγκέντρωσης Λ. Αμαλίας και Σουρή - δίπλα στο ίδρυμα Μποδοσάκη) στις 10πμ. Την Κυριακή 25/3 στις μαθητικές παρελάσεις στους διαφόρους δήμους και στην Αθήνα (σημείο συγκέντρωσης Όθωνος και Αμαλίας)στις 10πμ.
2. Πέμπτη 29/3 κοινή μέρα δράσης στα καταστήματα της ΔΕΗ στις περιοχές.
3. Παρασκευή 6/4 στις 6 μμ συγκέντρωση στη ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη για παράσταση στο διευθύνοντα σύμβουλο και μετά πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και παράσταση. Να απευθυνθούμε στα σωματεία εργαζομένων για να παραβρίσκονται στις παραστάσεις.
4. Να υπάρχει μέρα κοινής δράσης στις εφορίες αρχές Απριλίου.
5. Να επαναληφθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων στον ίδιο χώρο τον Απρίλη.



«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
Επιτροπή σωματείων,κινήσεων, συνελεύσεων

ιστολόγιο: epitropi3den.blogspot.com ηλ. ταχυδρομείο: epitropi3den@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/3, η συνάντηση που κάλεσαν η επιτροπή «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» και τοπικές συλλογικότητες στα γραφεία του ΕΚΑ για να συζητηθεί η εμπειρία του αγώνα ενάντια στα χαράτσια, η προοπτική του και συντονισμός δράσεων στο μέλλον.Συμμετείχαν μέλη από επιτροπές, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις από Βύρωνα,Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη, Γλυφάδα, Ωρωπό, 6η δημοτική κοινότητα, Βάρη- Βούλα-Βουλιαγμένη, Αμπελόκηπους, Ν. Σμύρνη,Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Πατήσια, Πέραμα, Φυλή-Κάτω Κηφισιά, Αγ. Βαρβάρα,Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Ίλιον, Χαϊδάρι.


Στη συνάντησε υπήρχε πλούσια συζήτηση με εικόνα από τις δράσεις σε κάθε περιοχή, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες και με προβληματισμούς για το χαρακτήρα του αγώνα, τη γενίκευση, τον προσανατολισμό, το συντονισμό και την αποτελεσματικότητά του.

Εκτιμήθηκε ότι ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια συνδέεται με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ενάντια σε όλο το αντεργατικό, αντικοινωνικό και φορομπηχτικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόικα για να πατρονάρουν τις τράπεζες, το κεφάλαιο και τους ξένους δανειστές. Το κίνημα ενάντια στα χαράτσια έχει έκταση που πιέζει την κυβέρνηση και την αναγκάζει σε παλινωδίες. Επειδή, όμως η κυβέρνηση δεν υποχωρεί ακόμα, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί για να καταργηθεί το χαράτσι και να σταματήσει η φορομπηξία του λαού, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος, να μπορούν και στη ΔΕΗ να πληρώνονται οι λογ/σμοί χωρίς το χαράτσι, ενάντια στη φοροληστεία με μέτωπο στην κυβέρνηση, στο υπουργείο, στις εφορίες και στη ΔΕΗ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ να μπει μπροστά στις ευθύνες του για την υπεξαίρεση των χρημάτων του ηλεκτρικού, αν τα μεταφέρει στο χαράτσι.

Στη συζήτηση ανοίχτηκαν ζητήματα για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την είσπραξη του χαρατσιού, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, την τρομοκρατία με τα ΜΜΕ και τη συκοφάντηση του αγώνα μας. Έγινε αναφορές στο θέμα του χαρατσιού αλληλεγγύης, των μεθοδεύσεων και των διαπλοκών κυβέρνησης-εταιρειών με τις εισπράξεις των διοδίων. Επισημάνθηκε ότι χρειάζεται να  ασχοληθούν οι συλλογικότητες και με την επικείμενη αύξηση εισιτηρίων των ΜΜΜ, τις κατασχέσεις σπιτιών, το κλείσιμο υπηρεσιών υγείας, σχολείων, την επίθεση σε εργατικά δικαιώματα κ.α.. Για την ενημέρωση των κινημάτων άλλων χωρών για τις δράσεις μας, τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη στήριξη στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, για την ανάγκη αλληλεγγύης, ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, για τη γενίκευση της ανυπακοής στα μέτρα τους. Επίσης, για να συνδεθεί ο Από τους περισσότερους επισημάνθηκε η ανάγκη σύνδεσης του αγώνα για τα χαράτσια με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στις εφορίες, για την αξία της αυτοοργάνωσης-κινητοποίησης των κατοίκων σε σύνδεση με τα σωματεία και συλλόγους που έχουν δράσεις.

Στη συνάντηση μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε να προταθούν προς όλες τις συλλογικότητες να στηριχτούν οι παρακάτω κοινές δράσεις :



1.        Παρεμβάσεις στο 2ήμερο 24 και 25 Μάρτη για να εκφραστεί η λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα. Το Σάββατο 24/3 στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (σημείο συγκέντρωσης Λ. Αμαλίας και Σουρή - δίπλα στο ίδρυμα Μποδοσάκη) στις 10πμ. Την Κυριακή 25/3 στις μαθητικές παρελάσεις στους διαφόρους δήμους και στην Αθήνα (σημείο συγκέντρωσης Όθωνος και Αμαλίας) στις 10πμ.

2.        Πέμπτη 29/3 κοινή μέρα δράσης στα καταστήματα της ΔΕΗ στις περιοχές.

3.        Παρασκευή 30/3 στις 6 μμ συγκέντρωση στη ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη για παράσταση στο διευθύνοντα σύμβουλο και μετά πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και παράσταση. Να απευθυνθούμε στα σωματεία εργαζομένων για να παραβρίσκονται στις παραστάσεις.

4.        Να υπάρχει μέρα κοινής δράσης στις εφορίες αρχές Απριλίου.

5.        Να επαναληφθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων στον ίδιο χώρο τον Απρίλη.  



16/3/2012