slider

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9, 10 π.μ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ και ΤΡΙΤΗ 2/10 ΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

 
Με συμμετοχή συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε η νέα συνάντηση συντονισμού των 3 ΔΕΝ που όρισε τις επόμενες δράσεις. Ανάμεσα τους άμεσα :

1. Τη μέρα της πανεργατικής απεργίας Τετάρτη 26/9, στις 10 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας  στη ΔΕΗ Χαλκοκονδύλη για συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο (Ζερβό)

2. Την Τρίτη 2 Οκτώβρη κοινή μέρα δράσης στις εφορίες σε κάθε περιοχή.

Σύνοψη της συζήτησης, στις 17-9-2012

Η επιτροπή «Δεν χρωστάμε –Δεν πουλάμε –Δεν πληρώνουμε» επανήλθε συλλογικά, στις 17 Σεπτέμβρη.  Συμμετείχαν συναγωνιστές –τριες, από  Ίλιον, Γλυφάδα, ΒΒΒ (Βούλα-Βάρη-Βουλιαγμένη), Βύρωνα, Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη, Πέραμα, Σεπόλια – Κολωνό, Ν. Σμύρνη, Πατήσια, Περισσό, «Δεν πληρώνω» και ΑΛΑΝΥΑ. Διάφορες άλλες επιτροπές, συνελεύσεις είχαν ενημερώσει ότι δεν μπορούν να είναι. Τα εξής θέματα μας απασχόλησαν:

*    Τα νέα δεδομένα στο χαράτσι της ΔΕΗ, με τα 50 € που μας ζητάνε να πληρώσουμε στην εφορία, ώστε να πάμε από μόνοι μας να μας «τσιμπήσουν» (καθώς δεν μπορούν εύκολα να διασταυρώσουν και να βεβαιώσουν ποια νοικοκυριά χρωστάνε), η μεταφορά κάποιων ποσών από το ρεύμα στο χαράτσι, περιορισμένες διακοπές ρεύματος που έγιναν λόγω χαρατσιού. Η απόφαση δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη συζήτηση, αφού όλοι και όλες συμφωνούσαν να συνεχίσει η άρνηση πληρωμής αυτού του φόρου. Συνεχίζουμε όπως πριν, με επικαιροποίηση των αιτήσεων-δηλώσεων γνωστοποίησης προς τη ΔΕΗ, ώστε να προστίθεται ότι δεν δεχόμαστε να πηγαίνουν τα λεφτά του ρεύματος στο χαράτσι και σε περίπτωση που το κάνει η ΔΕΗ, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας, όπως και ότι δεν επιτρέπεται να μας κόβουν το ρεύμα, ειδικά μετά και την επίσημη απόφαση του ΣτΕ. Εξάλλου, οι προηγούμενες συλλογικές μας ενέργειες έχουν δώσει αποτελέσματα. Ζητάμε, επίσης, να πληρώνουμε στα ταμεία της ΔΕΗ μόνο το ρεύμα, να καταργηθεί το 50άρικο στην εφορία, να γίνονται διακανονισμοί για τις οφειλές του ρεύματος ακόμα και αν χρωστάμε το χαράτσι και να αφαιρεθεί η προειδοποίηση διακοπής του ρεύματος από τους λογαριασμούς, μετά και τη δημοσιευμένη, πια, απόφαση του ΣτΕ (ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω οφειλής του χαρατσιού).

*    Το συνολικό ζήτημα της άδικης και ληστρικής φορολογίας του κόσμου της εργασίας, την ώρα που όλα τα λεφτά πηγαίνουν στις τράπεζες, ενώ οι πλούσιοι εξαιρούνται και με νόμους από όποιους φόρους. Υπήρξαν ιδέες για δράσεις στις εφορίες (κατ’ αρχάς) και στις τράπεζες, το επόμενο διάστημα (θα αποφασιστεί επακριβώς στην επόμενη συνάντηση των 3 ΔΕΝ). Στις 2 Οκτώβρη, θα είναι κοινή μέρα δράσης στις εφορίες, σε κάθε περιοχή. Η συνολική άρνηση πληρωμής φόρων, με κατάθεση εντύπου στις εφορίες, προτάθηκε επίσης.

*    Η επικείμενη αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα αντιμετωπιστεί όπως όταν ξεκινήσαμε, με δράσεις «δεν πληρώνω» σε μετρό, λεωφορεία κλπ. Η συμπαράσταση στους απεργούς- εργαζόμενους, που αντιδρούν για το θέμα, θα εκφραστεί με δελτίο Τύπου.

*    Η απάτη με την πληρωμή ιδιωτικών τηλεφωνικών εταιριών από φτωχούς συνταξιούχους και εργαζόμενους, που το μόνο που τους έμεινε είναι οι άθλιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τώρα, τους στοιχίζει το κλείσιμο ραντεβού, όσο το μισό ραντεβού. Έτσι, στην επόμενη συνάντηση θα κανονίσουμε κοινή δράση όλων μας, σε όποια τηλεφωνική εταιρία επιλέξουμε να πάμε.

*    Η γενική απεργία της 26 Σεπτέμβρη θα προπαγανδιστεί σε κάθε γειτονιά, από τις επιτροπές. Με πορείες, συγκεντρώσεις σε όλες τις περιοχές, θα επιχειρήσουμε να δημιουργηθεί κλίμα γενικού ξεσηκωμού, να δώσουμε μια συνολική απάντηση στην πολιτική των μνημονίων και της τρικομματικής κυβέρνησης. Τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, στις 10 πμ, συγκεντρωνόμαστε ως επιτροπή «Δεν-Δεν-Δεν» και όσες επιτροπές, συνελεύσεις και συναγωνιστές μπορούν, στη ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη), όπου θα επιδιώξουμε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο (Ζερβό), καθώς δεν τηρήθηκαν οι προηγούμενες υποσχέσεις του. Θα ετοιμαστεί σχετικό κείμενο που θα του επιδώσουμε.

*         Με κεντρική αφίσα και κείμενο θα δημοσιοποιούμε ότι όλοι μαζί, συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε! Διάφορες συλλογικότητες ανέλαβαν να φέρουν σχέδιο, θα σταλεί στα mail, θα κάνουμε μια μικρή διαβούλευση και αν υπάρχουν περισσότερες από 5 επιτροπές-συνελεύσεις που συμφωνούν, τότε θα υπογραφούν ως «Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε». Αν κάποιες επιτροπές θέλουν, μπορεί να τυπωθεί και από κοινού, με κάποια χρήματα που θα συγκεντρώσουν.

*    Οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οι διώξεις για προηγούμενες δράσεις στα διόδια, αναφέρθηκαν από διάφορες συλλογικότητες. Η δίκη που εκκρεμεί για συναγωνιστές που έδρασαν στα διόδια και μια επόμενη δράση που θα κανονιστεί, θα αποσταλεί στα mail μας, μόλις την κανονίσουν οι κοντινές στα διόδια επιτροπές-συνελεύσεις.

*    Επόμενη συνάντηση όλων μας, την εβδομάδα 15-19 Οκτώβρη.

*    Επόμενοι συντονιστές, από τις επιτροπές ΒΒΒ & Γλυφάδας.