slider

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΌ ΤΟ ΒΟΛΟ

Στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 23/10 που έφτασε η πορεία που ξεκίνησε από το Βόλο με το σύνθημα "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ' η επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό.



Η Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», που συγκροτήθηκε στην Αθήνα στη διάρκεια του κινήματος των πλατειών το Μάη του 2011 και λειτουργεί από τότε με ανοικτές διαδικασίες από συλλογικότητες της Αττικής, χαιρετίζει την αγωνιζόμενη πορεία από τον Βόλο στην Αθήνα που γίνεται με το ίδιο τρίπτυχο στην προμετωπίδα της. Είναι φανερό ότι το σύνθημα «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» μας ενώνει.

Το μήνυμα «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» που μεταφέρετε από το Βόλο στην διαδρομή σας στους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους, τα λαϊκά νοικοκυριά που υποφέρουν, τους αγρότες είναι μήνυμα ελπίδας, συσπείρωσης, αντίστασης και αγώνα. Είναι επίκαιρο όσο ποτέ και συμπυκνώσει την ουσία και το περιεχόμενο του αγώνα που πρέπει να δώσουμε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, η μεγάλη  πλειοψηφία του λαού που καταληστεύεται.

Ένα σύνθημα που μπήκε στις καρδιές  του λαού και των εργαζομένων καθοδήγησε τους αγώνες του λαού που δημιούργησε τις λαϊκές αντιστάσεις στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στις πλατείες της χώρας, μπορεί να γίνει ξανά  σύνθημα που θα ενώσει και θα συσπειρώσει τις δυνάμεις, τις εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις, ενάντια στην λιτότητα, τον εργασιακό μεσαίωνα, την εξαθλίωση, το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην καταστροφική επιδρομή της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ.. Κόντρα σε αυτούς που μας κλέβουν δικαιώματα και ισοπεδώνουν τις ζωές μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, που θέλουν να διασπάσουν το λαό και στρέψουν τους κατατρεγμένους τον ένα ενάντια στον άλλο για να διαφεντεύουν τις ζωές μας.

Καλωσορίζουμε την αγωνιζόμενη πορεία, που με την συμβολική τους πρωτοβουλία, δείχνει την ανάγκη του παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Καλούμε τα σωματεία και τις επιτροπές, να υποδεχτούμε τους αγωνιζόμενους πεζοπόρους την ΤΡΙΤΗ 23/10/2012  στις 16:00 που φτάνουν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, να ενώσουμε και να δυναμώσουμε το σύνθημα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  σε σύνθημα όλης της πανεργατικής-παλλαϊκής αντίστασης και ανατροπής της τρόϊκας  εσωτερικού –εξωτερικού.