slider

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Τον Αύγουστο όλοι ζήσαμε την δολοφονία του 19χρονου από το Περιστέρι
από τον ελεγκτή-τσιράκι της εξουσίας

    1,20 € αποτιμά την ζωή του εργαζόμενου λαού η εξουσία ....................

Κυβέρνηση και πνευματικοί ταγοί της «υπευθυνότητας» έχουν ακέραια την ηθική και πολιτική ευθύνη και για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, τον άνεργο που έχασε τη ζωή του , γιατί δεν είχε εισιτήριο!  Φρόντισαν όλο το προηγούμενο διάστημα να αναγορεύσουν σε αιτία της κρίσης τους… «τζαμπατζήδες», αφού πρώτα είχαν κατηγορήσει και λασπολογήσει εναντίον όποιου αντιστεκόταν. Τώρα, η κοινωνία που οραματίστηκαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, με την ανεργία να φτάνει στο 60% στους νέους, σκοτώνει τα ίδια της τα παιδιά: Ένας νέος άνθρωπος, 19 χρονών, νεκρός για ένα εισιτήριο… Στο μεταξύ, φρόντισαν να «οπλίσουν» τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με τέτοιο προφίλ που μετέτρεψαν σε σχεδόν ιδιώνυμο αδίκημα το να μην έχει κάποιος εισιτήριο. Αυτό το πανάκριβο εισιτήριο, το απλησίαστο πλέον για τους περισσότερους.  
Με τη ζωή του πλήρωσε το τίμημα, άλλο ένα θύμα ενός πολύπλευρου ταξικού πολέμου, που εδώ και χρόνια έχει κλιμακωθεί εναντίον μας από τα αφεντικά και το κράτος τους.
Ο θάνατός του δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι δολοφονία και αποτέλεσμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και της άγριας καταστολής , που μας επιβάλλουν. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του Θανάση. Πολλές φορές μας έχει τύχει λόγω ανέχειας να μην έχουμε τα λεφτά για ένα εισιτήριο ενώ έχουμε ανάγκη άμεσης μετακίνησης. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι προϊόντα εργασίας του εργαζόμενου λαού. Για να φτιαχτούν έχουν αναλωθεί χιλιάδες κλεμμένες εργατοώρες απλήρωτης  εργασίας. Επίσης, αν προσθέσουμε τους φόρους και τα χαράτσια συν τις μίζες που έπαιρναν και έβγαζαν προβληματικές αυτές τις επιχειρήσεις, το συμπέρασμα είναι ότι τα έχουμε χρυσοπληρώσει.
Για όλους αυτούς τους λόγους, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας ανήκουν και η δημόσια μετακίνηση πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους μας.
Δουλειά μας είναι να μη συνηθίσουμε τον καθημερινό θάνατο. Δουλειά μας, είναι να νικήσουμε τη μισάνθρωπη, εξοντωτική πολιτική τους και τους ίδιους.

 Μαζικά και αποφασιστικά, βγαίνουμε στο δρόμο και να πάρουμε πίσω τις ζωές και τα όνειρά μας.
Με αγώνες παλεύουμε για την προστασία των δημοσίων αγαθών και για δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ