slider

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΧΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ
ιστολόγιο  :    epitropi3den.blogspot.gr                    μέιλ : epitropi3den@gmail.com

Την Τρίτη 17/9 η Χρυσή Αυγή με τα σύγχρονα τάγματα εφόδου δολοφονεί τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, αντιφασίστα μουσικό. Μια δολοφονία που ακολούθησε προηγούμενες δολοφονίες και ξυλοδαρμούς μεταναστών, τραμπουκισμούς νέων, τρομοκρατία και επιθέσεις σε αγωνιστές, επεμβάσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία. Πρέπει να τους σταματήσουμε.
Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Η Χ.Α. θέριεψε γιατί είχε τη στήριξη οικονομικών μεγιστάνων, τη κάλυψη και ανοχή της κυβέρνησης, την προβολή της από μεγαλοδημοσιογράφους και τη συνεργασία της με τους μηχανισμούς της αστυνομίας, παρότι παρουσιάστηκε σαν δύναμη ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Γιατί οι ιδέες της ενισχύονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της τρόικας, που στήνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επιχειρήσεις Ξένιος Δίας, που υψώνουν το ρατσιστικό λόγο, που προβάλλουν τη θεωρία των δύο άκρων, που επιτίθενται σε  διαδηλωτές, απεργούς, που καταστέλλουν και ποινικοποιούν τους αγώνες. Κοινός στόχος οικονομικού-πολιτικού συστήματος, τρόικας και Χρυσής Αυγής το κτύπημα του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών και η δημιουργία κλίματος φόβου και ατομισμού, ώστε να περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα εξαθλίωσης και υποταγής του λαού. Την προωθούν για να καναλιζάρουν τη λαϊκή οργή απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία, τα οικονομικά αδιέξοδα και τη χειροτέρευση της ζωής.
Παρά το ότι, οι Χρυσαυγίτες δηλώνουν ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και το σύστημα, δεν μας ξεγελούν. Είναι μαζί με κυβέρνηση, τρόικα δυνάμεις καταστολής όταν επιτίθενται στους λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες των εργαζόμενων, φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους μετανάστες μετά από  πογκρόμ,  υψώνουν τον αντεργατικό λόγο, κτυπούν με χημικά και ξύλο διαδηλωτές. Και μέσα στη βουλή στηρίζουν τα συμφέροντα των ισχυρών του χρήματος.  Προτείνουν περισσότερες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, καλύπτουν το Μπόμπολα για τις Σκουριές Χαλκιδικής και το χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας στο Σάλλα, καταψηφίζουν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η Χ.Α. σπέρνει το μίσος, την ξενοφοβία, το ρατσισμό. Θέλει να συντρίψει οτιδήποτε διαφορετικό, να εξαφανίσει όποιον διαφωνεί και δεν υποτάσσεται, να επιβάλλει τον τρόμο στην κοινωνία. Η γιγάντωση της φέρνει πόνο και δυστυχία. Ο φασισμός κόστισε με τη ναζιστική κατοχή εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στη χώρα μας με την πείνα, τις κακουχίες, τις διώξεις από τα τάγματα ασφαλείας και τους συνεργάτες των γερμανών, τις εκτελέσεις, τα μπλόκα, την εξόντωση ολόκληρων χωριών. Συνειδητοποιούμε ότι το κτήνος του φασισμού, που διψάει για αίμα και θάνατο, θεριεύει ξανά
Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα χρησιμοποιεί την Χ.Α. για να καλύπτονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης, να αποφευχθεί η συσπείρωση σε ένα δυνατό λαϊκό κίνημα, για να επικρατήσει ένας εμφύλιος μεταξύ των φτωχών. Τα καθυστερημένα κροκοδείλια δάκρυα και η δήθεν έκπληξη των κυβερνητικών για τις αποκαλύψεις των διασυνδέσεων της Χ.Α. με το ποινικό έγκλημα, τους προστάτες και τα κυκλώματα της νύχτας είναι υποκρισίες. Τα ήξερε και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μπαλτάκος, όταν δήλωνε ότι δεν είναι απίθανο η συγκυβέρνηση Ν.Δ.–Χ.Α.. Η επιχείρηση με τις συλλήψεις και τις «αποκαλύψεις» για τη Χ.Α., όπως φάνηκε τελικά με τη μη κράτηση ηγετικών στελεχών της, είναι μια από τις αντικρουόμενες τακτικές του συστήματος, τον έλεγχο ή την προσαρμογή της.  Αλλά ήρθε να φανερώσει και τα απώτερα σχέδια τους. Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις κυβερνητικών και δημοσιογράφων ότι θεωρούν άκρο τις μαχητικές απεργίες και τις διαδηλώσεις, αλλά και οι δηλώσεις Σαμαρά στις ΗΠΑ για το ότι ήρθε η σειρά και του άλλου άκρου αυτού που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.  Το φρόνημα, λοιπόν, σε δίωξη.
Αντιτασσόμαστε στο ολοκληρωτικό σύστημα που γεννάει και θρέφει το φασισμό, στον κυρίαρχο «πολιτισμό» της βαρβαρότητας.
Δεν θα αφήσουμε το φασισμό να σηκώσει κεφάλι, πατώντας πάνω στην ανεμελιά μας.
Με αλληλεγγύη και λαϊκούς αγώνες υπερασπίζουμε τις ζωές μας από τις επιθέσεις νεοναζιστών, κυβέρνησης και τρόικας.
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ - ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ-ΝΕΟΝΑΖΙ