slider

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΌ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015

Παράσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οργανώνει την Πέμπτη 18/12 στις 10 το πρωί ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής με το παρακάτω υπόμνημα.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
                 

Προς το
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπόψη Υπουργού κου Αθανασίου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Κύριε Υπουργέ,
Στις 31/12/2014 λήγει η ισχύς του Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την προστασία από πλειστηριασμούς τραπεζών της α’ κατοικίας για χρέη μέχρι 200.000 €. Τα προηγούμενα χρόνια με μέριμνα του Υπουργού Δικαιοσύνης υπήρχε νομοθετική παρέμβαση το μήνα Δεκέμβριο που παρέτεινε για τον επόμενο χρόνο την προστασία. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να συμβεί κάτι τέτοιο για την επέκταση της προστασίας από το τέλος του 2014 και μετά. Το γεγονός αυτό αν δεν επιλυθεί επί της Υπουργείας σας θα είναι μια πράξη που θα σας χρεώσει με το ξεσπίτωμα χιλιάδων λαϊκών οικογενειών που θα χάσουν το σπίτι τους από την αδυναμία να πληρώνουν τα δάνεια τους στις τράπεζες. Αδυναμία για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη αφού προέκυψε από την πολιτική των κυβερνήσεων  που οδήγησε την λαϊκή πλειοψηφία σε οικονομική καταστροφή και στα νύχια των τοκογλυφικών απαιτήσεων των τραπεζών.

Ζητάμε την άμεση υπογραφή Π.Δ. για την προστασία της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών.
Αγωνιζόμαστε για:
         Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη ή του Κράτους.
         Γενναία επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη βάση των λαϊκών αναγκών.
         Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
17/12/2014

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ