slider

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Την Τετάρτη 25/2 δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν βίαια στους συγκεντρωμένους στο ειρηνοδικείο Τρικάλων και τραυμάτισαν έναν αγωνιστή – μέλος της Λέσχης Εργασίας και Πολιτισμού Τρικάλων, προξενώντας του εκτός των άλλων και θλάση σε πλευρό. Η συγκέντρωση γινόταν για την αποτροπή πλειστηριασμών α’ κατοικίας από τράπεζες. Είναι γνωστό ότι από 1/1/2015 απελευθερώθηκαν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας από τις τράπεζες και δεκάδες οικογένειες κάθε Τετάρτη χάνουν τα σπίτια τους, εκτός εάν υπάρχουν στα ειρηνοδικεία συλλογικότητες  που συγκεντρώνονται για να αποτρέψουν τη διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 26/2/2015, πραγματοποιήθηκε παράσταση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα να παρθεί πρωτοβουλία υπουργικής παρέμβασης για πάγωμα των πλειστηριασμών  πλειστηριασμών α΄ κατοικίας από τράπεζες στα ειρηνοδικεία μέχρι την οριστική νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Παρά το ότι έγινε προσπάθεια από το Συντονισμό τις προηγούμενες μέρες να οριστεί και συνάντηση, το γραφείο του Υπουργού δεν ανταποκρίθηκε. Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Συντονισμού πήγε στο Υπουργείο για να παραδώσει το υπόμνημα και να προσπαθήσει να συναντηθεί με κάποιον από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Το μόνο που κατορθώσαμε ήταν να δεχτεί μόνο 2 συναγωνιστές υπηρεσιακός παράγοντας και συγκεκριμένα ο διευθυντής του  γραφείου του Υπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ξέρει αν είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου αυτό το θέμα και τίποτα παραπάνω.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ν. 4224/2013 που παρέτεινε την προστασία για τους πλειστηριασμούς για το 2014 είχε και την υπογραφή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης.

Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για τη συνέχιση των πλειστηριασμών, χωρίς κάποια πολιτική παρέμβαση.
Στη συνέχεια έγινε κοινοποίηση του υπομνήματος και στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας, μιας και είναι αυτό που καταρτίζει το σχετικό νομοσχέδιο με αίτημα να υπάρξει τη νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και από το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία).
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς κάθε κατεύθυνση.