slider

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΣΑ - Ψήφισμα Αλληλεγγύης στο Στράτο Δασκαρόλη


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΣΑ
ιστολόγιο : epitropi3den.blogspot.gr μέιλ : epitropi3den@gmail.com

 Ψήφισμα Αλληλεγγύης στο Στράτο Δασκαρόλη

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον Στράτο Δασκαρόλη, αγωνιστή του κινήματος κατά των διοδίων που οδηγήθηκε με χειροπέδες στη φυλακή, μετά από δίκη που έγινε στην Καλαμάτα, γιατί δεν πλήρωσε τα πρόστιμα που του επέβαλαν για το άνοιγμα της μπάρας στους «εθνικούς»-ιδιωτικούς πλέον δρόμους. 

Η ποινικοποίηση της ελεύθερης διέλευσης από τους δρόμους της χώρας αποτελεί μια ακόμα πράξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει στα βήματα των προηγούμενων την ιδιωτικοποίηση των εθνικών δρόμων με παραχώρηση τους στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, θεσμοθετώντας πολλαπλά και ακριβά διόδια τα οποία συνεχώς αυξάνουν. Για να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις για την εκμετάλλευση των δρόμων από τις εταιρείες διατηρούν ανέπαφο το αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το νόμο Βορίδη που ποινικοποιεί ακόμα και τις συγκεντρώσεις στα διόδια.

Η δίωξη αυτή αποτελεί συνέχεια των διώξεων των κατοίκων της Θεσσαλίας και δεκάδων άλλων κατοίκων από διάφορες περιοχές της χώρα για τα διόδια και των διώξεων ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στην καταπάτηση του δικαιώματος της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης που μετατράπηκε σε εμπόρευμα. Καταπάτηση που συμπληρώνει τη ληστεία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών με τις ληστρικές συμβάσεις και να υλοποιηθούν οι επιταγές της Ε.Ε.

Πρόκειται για διώξεις ευθέως πολιτικές, αφού ποινικοποιούν το φρόνημα και κάθε πράξη ή έκφραση πολιτικής κριτικής και αντίστασης, με βάση ένα αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο. Οι διώξεις αποσκοπούν στην ευθεία ποινικοποίηση του μαζικού κινήματος και αποτελούν ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων αντίστασης του λαού μας.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στα μνημόνια, στην ιδιωτικοποίηση των αυτοκινητόδρομων, την παραχώρηση όλων των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου πλούτου στα ιδιωτικά συμφέροντα και τη φορομπηξία των λαϊκών στρωμάτων. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μετακίνηση, τη στέγαση, την αξιοπρεπή διαβίωση. Να αντιστεκόμαστε στους πλειστηριασμούς, τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, τις διαταγές πληρωμής και στο μπαράζ που κινητοποιούνται και στη συνέχεια σε μπαράζ τρομοκρατικών προσχηματικών δικαστικών διώξεων.

Απαιτούμε:
  • Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Στράτος Δασκαρόλης και να διαγραφεί η ποινή του.
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών και σταμάτημα κάθε δίωξης για τους αγώνες ενάντια διόδια.
  • Κατάργηση όλων των διοδίων. Ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.
  • Ακύρωση των ληστρικών συμβάσεων παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημοσίων έργων στους επιχειρηματίες.
  • Κατασκευή δημοσίων έργων και συγκοινωνιών χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός.
  • Δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν συγκοινωνίες για άνεργους, νεολαία, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017