slider

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Μια ακόμη μικρή νίκη της αλληλεγγύης και του ανυποχώρητου αγώνα!


Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης - ΣΥΣΘ

Μια κυβέρνηση βαθιά αντιλαϊκή ένα τρόπο έχει να επιβάλλει την πολιτική της: τη στέρηση ταυτόχρονα με τα κοινωνικά και κάθε πολιτικού δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών με άκρατη βία και καταστολή απέναντι σε όποιους τα διεκδικούν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να προχωρά ένα βήμα παραπάνω, μετατρέποντας εντελώς απροκάλυπτα την Ελληνική Αστυνομία σε “εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης” των τραπεζών και των συμφερόντων τους (και γενικά των μεγάλων συμφερόντων) που δεχόμενη εντολές από κάθε ιδιώτη-εκπρόσωπο αυτών των συμφερόντων, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία απέναντι ακόμη και σε όποιον θέλει απλά να διαμαρτυρηθεί για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του.

Την Παρασκευή 25 Μάη, στην κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ενάντια στις κατασχέσεις λογαριασμών για μικρά χρέη προς το Δημόσιο και την παράνομη παρακράτηση-δέσμευση λογαριασμών από τις τράπεζες, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την “εξέλιξη” αυτή της κυβερνητικής πολιτικής. Απέναντι στους διαδηλωτές-αλληλέγγυους σε μια γυναίκα που διεκδικεί το δικαίωμά της να εισπράττει κανονικά τα χρήματα της διατροφής, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια αυτή και τα 3 παιδιά της, στήθηκε έξω από το υποκατάστημα Μαρτίου της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ μια πάνοπλη διμοιρία ΜΑΤ, η οποία δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει βία για να απωθήσει τους διαδηλωτές και να μην αμφισβητηθεί το “δικαίωμα” της τράπεζας να δρα ανεξέλεγκτα σε βάρος μικρών καταθετών.

Η επιμονή βέβαια των διαδηλωτών, το έμπρακτο «δεν μας τρομάζουν, μας δυναμώνουν», είχε σαν αποτέλεσμα τη δέσμευση ανώτερων στελεχών της τράπεζας, ότι η συμπολίτης μας δεν θα ξανααντιμετωπίσει πρόβλημα στην ανάληψη της διατροφής. Μια ακόμη μικρή νίκη της αλληλεγγύης και του ανυποχώρητου αγώνα!
 

............... 
Περισσότερα στο:https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html