slider

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Το FC St. Pauli Athen Klub για τους Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο


Η αλληλεγγύη μπορεί να είναι άμεση και αποτελεσματική

Ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή των Κούρδων προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας στο Λαύριο ότι, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αντικατασταθούν οι θερμοσίφωνες -που πλέον δεν λειτουργούσαν- στα μπάνια των Γυναικών. Ανταποκριθήκαμε άμεσα... αφού κανένας κρατικός φορέας δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι 400 πρόσφυγες του Κέντρου. Ανοίξαμε το ταμείο μας και με 400 ευρώ αγοράστηκαν δύο θερμοσίφωνες (χωρητικότητας 120 λίτρων ο καθένας). Μάστορες Κούρδοι που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας, τους τοποθέτησαν ήδη.

Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν θα λυγίσουν κάτω από τις αντιξοότητες της καθημερινής διαβίωσης. Με την πίστη στον αγώνα τους, με την αποφασιστικότητα και την αξιοπρέπειά τους, με τη συμπαράσταση των απλών ανθρώπων και των κοινωνικών συλλογικοτήτων θα τα καταφέρουν.

Το FC St. Pauli Athen Klub έχει πάρει την απόφαση, στο ταμείο του να μην μένει αποθεματικό...όσα χρήματα συγκεντρώνονται θα πηγαίνουν για δράσεις αλληλεγγύης και κατά κύριο λόγο για δράσεις αλληλεγγύης στους Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο.

Η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για το Λαύριο" στην οποία συμμετέχουμε ως Klub, αυτή την περίοδο κάνει έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις στα κτίρια του Κέντρου Φιλοξενίας. Τα κτίρια είναι παλιά, έχουν πολλές αβαρίες... και ο Ευθρός Σταυρός που είχε την ευθύνη του Κέντρου μέχρι τον Ιούλη του 2017, στην κυριολεξία δεν έκανε τίποτα για να τα "συμμαζέψει" (σπασμένα τζάμια, ηλεκτρολογικά προβλήματα, προβλήματα στα υδραυλικά, ηλιακοί θερμοσίφωνες σε αχρηστεία και πολλά άλλα).

Από τον Ιούλη του 2017 δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για το Κέντρο Φιλοξενίας, οι Κούρδοι πρόσφυγες έχουν εγκαταληφθεί στη μοίρα τους.

Όποιος/α θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 720 / 648866 - 81 IBAN: GR1001107200000072064886681