slider

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ενημέρωση από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ενάντια στα έργα της Cosco - ΟΛΠ


Αγωνιστική Πρωτοβουλία- ΠΕΙΡΑΙΑΣ S.O.S. | Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18/5 η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων του Πειραιά ενάντια στα φαραωνικά περιβαλλοντοκτόνα έργα της Cosco-ΟΛΠ με συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών μας, ύστερα από κάλεσμα των συλλογικοτήτων, Αγωνιστική Πρωτοβουλία "Πειραιάς - SOS" και Ενεργοί Πολίτες Πειραϊκής. Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούν τα έργα στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την τοπική οικονομία του Πειραιά αλλά και στην υγεία των κατοίκων, καθώς και οι άθλιες συνθήκες εργασίες που έχουν επιβληθεί από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τον δήμο ή μια περιοχή του Πειραιά αλλά άμεσα ολόκληρη την παραλιακή ζώνη από την Πειραϊκή έως το Πέραμα και έμμεσα όλη την Αττική και κατ' επέκταση όλη τη χώρα.


Συμπολίτες μας αναφέρθηκαν ακόμα στις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ που ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco, των περιφερειακών διοικήσεων Δούρου και Πατούλη που στηρίζουν έμπρακτα και ανερυθρίαστα, χρηματοδοτώντας μάλιστα, με 140 εκ. ευρώ, το τερατούργημα της Cosco στην Πειραϊκή και των δημοτικών διοικήσεων του συνόλου του Πειραιά που είτε δεν αντιστάθηκαν στο ξεπούλημα του λιμανιού είτε στήριξαν ενεργά το Master Plan της Cosco φτάνοντας έτσι σήμερα να βλέπουμε σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές, πλωτούς γερανούς να αναδεύουν τα τοξικά ιζήματα του βυθού, προκειμένου να μπαζωθεί η θάλασσα της Πειραϊκής για τη δημιουργία 2 αχρείαστων προβλητών για υπερμεγέθη κρουαζιερόπλοια.

Φανερή ήταν η αποφασιστικότητα όλων για την οργάνωση μαχητικού κινήματος γύρω από το τρίπτυχο, αγώνας κατά του συνόλου του Master Plan της Cosco- διεκδίκηση (ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ) - ενημέρωση, που θα ενώσει όλες/ους που πλήττονται από την υποδούλωση της πόλης μας στο βωμό του κέρδους, για δημόσιο λιμάνι που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.

Ξεχώρισε η πρόταση, που βρήκε τη συμφωνία όλων, για την πραγματοποίηση παμπειραϊκής συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο και σωματεία του Πειραιά, που συμπληρώθηκε με τη μαζική παράσταση στα δικαστήρια κατά την εκδίκαση της προσφυγής ασφαλιστικών μέτρων του εργατικού κέντρου Πειραιά αλλά και τη διοργάνωση ημέρας δράσης για την διεκδίκηση του δημοτικού χώρου στο "Παλατάκι". 

Επόμενο ραντεβού με την υπόσχεση και δέσμευση όλων να είμαστε ακόμα περισσότεροι δόθηκε για τη Δευτέρα 1 Ιούνη στις 7μμ στον ίδιο χώρο, στο "Σταυρό" Πειραϊκής.