slider

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2/12

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/12 με πρόσκληση της επιτροπής σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» συνάντηση για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα χαράτσια.

Η συνάντηση προτείνει :

Να πραγματοποιηθεί μέρα κοινής δράσης με κάλεσμα στις 20 Δεκέμβρη, με συντονισμένη παρέμβαση στα 7 κέντρα διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, στην Αττική. Εκφράστηκε επίσης η πρόθεση για διοργάνωση ενός μεγάλου, απογευματινού συλλαλητηρίου, στο κέντρο της Αθήνας, με ενδεικτική ημερομηνία την19η Γενάρη. Για την καλύτερη οργάνωση, αλλά και την κατάληξη των προτάσεων, ύστερα και από τις συνεδριάσεις των συνελεύσεων, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ανοικτού συντονιστικού, την Παρασκευή 9/12,στις 6 μμ, στην ΟΛΜΕ. Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 πμ, συμμετέχουμεστην κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ (Αριστείδου 5-7), με αφορμή τη δημοπρασία για την ανάληψη των υπεργολαβιών για τις διακοπές ηλεκτροδότησης, με σκοπό την ακύρωσή της. Στις 10 Γενάρη θα βρισκόμαστε στα δικαστήρια,μέρα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη συνδικαλιστών και αλληλέγγυων για την κατάληψη της ΔΕΗ στο Χολαργό.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 2/12

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/12 με πρόσκληση της επιτροπής σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» συνάντηση για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα χαράτσια.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες από σωματεία, επιτροπές και λαϊκές συνελεύσεις. Μεταφέρθηκε εμπειρία, και συμπεράσματα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε εργασιακούς χώρους και σε γειτονιές. Από τη συζήτηση αναδείχτηκε ότι σε όλους σχεδόν τους δήμους της Αττικής γίνονται πολύμορφες διαδικασίες λαϊκής οργάνωσης για το θέμα του χαρατσιού του τέλους ακινήτων. Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή η σωματείων στη στήριξη αυτών των πρωτοβουλιών.

Το ζήτημα της άρνησης πληρωμής του τέλους ακινήτων αποτελεί μια σημαντική μάχη. Γι αυτό η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΛΑΟΣ, δείχνει να έχει θορυβηθεί από την μαζικότητα και τη μαχητικότητα της αντίστασης. Από τη μια, προσπαθεί να δώσει μια εικόνα «εκλογίκευσης» του μέτρου, με την εξαίρεση ευπαθών ομάδων, την παράταση του χρόνου για διακοπή από 40 σε 80 ημέρες, θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Από την άλλη εντείνει την καταστολή, (πχ συλλήψεις συνδικαλιστών στη κατάληψη της ΔΕΗ), στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα σε όσους αντιστέκονται.

Η κινητοποίηση, την Παρασκευή 2/12 στις 9:30 το πρωί έξω από το ΣτΕ, ήταν πετυχημένη. Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από πολλές επιτροπές και λαϊκές συνελεύσεις έδωσαν δυναμικό παρών, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα χαράτσια, αλλά και γενικότερα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός εντείνουμε τον αγώνα μας: να αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι, που λεηλατεί όποιο εισόδημα μας έχει απομείνει και πηγαίνει στη μαύρη τρύπα του χρέους, στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους-τραπεζίτες. Όλοι μαζί μπορούμε να καταργήσουμε το νόμο, να ανατρέψουμε τα χαράτσια της εξαθλίωσης και κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ που τα εφαρμόζουν.

Στη σύσκεψη από πολλές τοποθετήσεις προέκυψε η ανάγκη καλύτερου συντονισμού (ενίσχυση του blog, συμμετοχή περισσότερων συνελεύσεων, σωματείων, επιτροπών κα). Με βάση τη συζήτηση και τις προτάσεις που ακούστηκαν προτείνεται προς όλες τις συλλογικότητες:

Να πραγματοποιηθεί μέρα κοινής δράσης με κάλεσμα στις 20 Δεκέμβρη, με συντονισμένη παρέμβαση στα 7 κέντρα διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, στην Αττική. Εκφράστηκε επίσης η πρόθεση για διοργάνωση ενός μεγάλου, απογευματινού συλλαλητηρίου, στο κέντρο της Αθήνας, με ενδεικτική ημερομηνία την 19η Γενάρη. Για την καλύτερη οργάνωση, αλλά και την κατάληξη των προτάσεων, ύστερα και από τις συνεδριάσεις των συνελεύσεων, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ανοικτού συντονιστικού, την Παρασκευή 9/12, στις 6 μμ, στην ΟΛΜΕ.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 πμ, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ (Αριστείδου 5-7), με αφορμή τη δημοπρασία για την ανάληψη των υπεργολαβιών για τις διακοπές ηλεκτροδότησης, με σκοπό την ακύρωσή της. Στις 10 Γενάρη θα βρισκόμαστε στα δικαστήρια, μέρα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη συνδικαλιστών και αλληλέγγυων για την κατάληψη της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ



ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων