slider

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19/4


Την Πέμπτη 19 / 04 / 12 έγινε συνάντηση των συλλογικοτήτων  που παλεύουν ενάντια στα μέτρα, τα χαράτσια, τα διόδια. Συμμετείχαν από περιοχές:  Ανοικτή Πρωτοβουλία φορέων και κατοίκων Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια, Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ, Ε.Ε., κυβέρνησης, Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, Επιτροπή Κατοίκων Αμπελοκήπων ενάντια στα χαράτσια, Επιτροπή Αγώνα Αγ. Βαρβάρας, Επιτροπή Κατοίκων δήμου Ωρωπού ενάντια στα χαράτσια, Ζωγραφιώτες ενάντια στα μέτρα, Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή Σαλαμίνας, Κάτοικοι και φορείς της 6ης δημοτικής κοινότητας ενάντια στα χαράτσια.
Επίσης συμμετείχαν από τις συλλογικότητες : α.  Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε-επιτροπή σωματείων, κινήσεων,συνελεύσεων, β. ΑΛληλεγγύη ΑΝΥπακοή Ανατροπή μαχητές των δρόμων, (ΑΛ.ΑΝΥ.Α.), γ. Συντονιστική επιτροπή ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια, δ. Δεν πληρώνω -επιτροπές αγώνα.

 Στην αρχή έγινε ενημέρωση από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών στις 06/04/12 και τη συνάντηση με το διευθυντή της ΔΕΗ κ. Ζερβό και κάποιες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματά της.


Έγινε παρουσίαση ορισμένων δράσεων και προγραμματισμών των συλλογικοτήτων και κατατέθηκαν προβληματισμοί και απόψεις των παρόντων για τις δυνατότητες και τις μορφές συνέχειας του αγώνα. Αναπτύχτηκε  πλούσιος προβληματισμός για τη μέχρι τώρα πορεία της προσπάθειας, για τα μικρά ή μεγάλα αποτελέσματα και το τι θα γίνει από εδώ και  πέρα. Ενώ διαβάστηκε το κείμενο των 4 συλλογικοτήτων για καταδίκη της εκλογικής καθόδου μιας συλλογικότητας με ιδιοποίηση του τίτλου «Κίνημα δεν πληρώνω».  

Πολλά θέματα τέθηκαν για συζήτηση ή αναπτύχθηκαν από παρευρισκόμενους συναγωνιστές π.χ. για νέες μορφές δράσεων αλληλεγγύης και ανταλλαγής, ανάγκη προτεραιότητας της πάλης για δημόσιες φτηνές-δωρεάν συγκοινωνίες. Επίσης, για τη δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, φτηνή ενέργεια, να συζητηθεί το θέμα της φυσιογνωμίας, τους εύρους και του ποιοι '' χωράνε '' στην προσπάθεια, να πάρουν θέση οι κινήσεις με κάποιο ενιαίο κείμενο στις πολιτικές των μνημονίων και της εξαθλίωσης, να δούμε το οργανωτικό ζήτημα,  με την εκλογή ενός συντονιστικού ή μιας ανακλητής γραμματείας, της δυνατότητας και του τρόπου συντονισμού διαφορετικών πολυθεματικών ή μονοθεματικών κινήσεων, τη συνέχιση της μάχης με τις εφορίες, για κοινή εμφάνιση τη μέρα της Πρωτομαγιάς, για κοινή δράση άμεσα κ.α..

Μεγάλο μέρος της συζήτησης κατέλαβε η αντιμετώπιση της ποινικοποίησης της δράσης ενάντια στα διόδια και εκτιμήσεις για τις δράσεις του αγώνα ενάντια στα διόδια. Από την Συντονιστική επιτροπή ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια προσκαλέστηκαν οι συλλογικότητες σε σύσκεψη στο Πν. Κέντρο στην πλατ. Καπανδριτίου την Τετάρτη 25 Απρίλη στις 8 μμ για να συζητηθεί κινητοποίηση στα διόδια την Κυριακή 29/4 στις 11 π.μ. στο πάρκο Αφιδνών (μετά τα διόδια στη γέφυρα).

Η συζήτηση λόγω έλλειψης χρόνου (έκλειναν τα γραφεία του ΕΚΑ) δεν μπόρεσε να οριστικοποιήσει τις προτάσεις της προς τις συλλογικότητες.

Το ραντεβού των συλλογικοτήτων ανανεώνεται για τo πρώτο 15θήμερο του Μάη για να συζητηθούν κοινές δράσεις χωρίς χρόνο ανοχής και επανάπαυση και ζητήματα λειτουργίας του συντονισμού των συλλογικοτήτων.


Ράνια Νενεδάκη από Ζωγραφιώτες ενάντια στα μέτρα

Θανάσης Παπαγεωργίου από Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη

συντονιστές της συζήτησης