slider

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                                    Αθήνα, 12.01.2017

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
Αριθμ. Πρωτ.: 12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει και στο παρελθόν καλέσει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας – περιουσίας. Ένα κίνημα που συνεχίζει να δυναμώνει και δεν επιτρέπει, μέχρι σήμερα, σε Κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση-τραπεζίτες να υλοποιήσουν την πολιτική της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Απέναντι σε αυτό το καθημερινά διογκούμενο κίνημα έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση εκφοβισμού και καταστολής. Στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκε αυτεπάγγελτη μήνυση που στηρίχθηκε σε ανώνυμη και παντελώς αόριστη καταγγελία, για την οποία η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διέταξε, ως μη όφειλε, προκαταρκτική εξέταση.
Κλήση για «παροχή εξηγήσεων εντός 48 ωρών» για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις έλαβαν τα  μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ο Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, πρώην μέλος του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ο Ζήσης Κλεισιάρης, δικηγόρος,  πρώην μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
·        θεωρεί πως κάθε απόπειρα εκφοβισμού ή σπίλωσης αγωνιστή του κινήματος  ενάντια στους πλειστηριασμούς και την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας – περιουσίας στρέφεται ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και πολίτες της χώρας,
·        απαιτεί τη διακοπή της προκαταρκτικής εξέτασης και την άρση κάθε δίωξης εναντίον μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.