slider

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, ακόμη και από τους ελάχιστους πια πλειστηριασμούς κατοικιών από τους οποίους απείχαν. Με την πρόσφατη ανακοίνωση της Συντονιστικής τους Επιτροπής, ουσιαστικά παραδέχονται ότι αποφάσισαν την αποχή  για να ικανοποιηθεί  «η απαίτηση από την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση της ομαλότητας και της νομιμότητας στην απονομή της δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια αυτής», δηλαδή να πάρει η κυβέρνηση «τα μέτρα της», τα γνωστά μέτρα καταστολής, ώστε να σταματήσει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς να σώζει τα σπίτια και τη μικρή περιουσία των λαϊκών στρωμάτων.  Με άλλη ανακοίνωσή της δε η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους Συμβολαιογράφους να καταγράφουν λεπτομερώς πρόσωπα και γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας κατά την παρέμβαση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και να παραδίδουν την έκθεσή τους στην Εισαγγελία, ανοίγοντας το δρόμο για νέες διώξεις κατά μελών του κινήματος... 


Δεν μας εκπλήσσουν δυστυχώς! Η συμπεριφορά πολλών μεγαλοσυμβολαιογράφων και ειδικά της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία προέτρεπε τους αστυνομικούς να συλλάβουν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, προϊδέαζε για την εξέλιξη. Άλλωστε, οι 9 Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι της Ελλάδος, είναι αυτοί που βοήθησαν οικονομικά την κυβέρνηση, καταβάλλοντας από 20.000 ευρώ ο καθένας, για να συμπληρωθεί το ποσό των 180.000 που κόστισε το στήσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με βάση την οποία επιδιώκουν να αρπάζουν στο εξής στη λαϊκή περιουσία! Άξιος ο μισθός τους!

Είναι φανερό πια, ότι  η μέχρι σήμερα "αποχή" τους, ήταν μια κίνηση που έγινε κάτω από την πίεση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, που 10 μήνες τώρα κάθε Τετάρτη ακυρώνει στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα τους πλειστηριασμούς, και όχι από πρόθεση των συμβολαιογραφικών συλλόγων να βοηθήσουν στο να βρεθεί μια λύση στο ζωτικό αυτό πρόβλημα, όπως εντελώς υποκριτικά γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

Αλλά και η νέα αυτή προσπάθεια των τραπεζών και των εντολοδόχων τους ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι, ό,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν προσπαθούν, δεν θα καταφέρουν, να αρπάξουν τη λαϊκή περιουσία και να ξεσπιτώσουν τον κόσμο κάνοντας πλειστηριασμούς ανενόχλητοι στα γραφεία τους μπροστά από ένα κομπιούτερ. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί για να τους σταματάμε, για να μην επιτρέψουμε κανένα σπίτι, κανένα μικρομάγαζο, κανένα χωραφάκι να μην πάει στα χέρια τραπεζών, κράτους, δήμων ή ταμείων. Όπου και να βρίσκονται, θα νοιώθουν την ανάσα του κινήματος στο σβέρκο τους!

Κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι ας το πάρουν είδηση: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ μέχρι την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ και τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου για την πραγματική ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, με τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος και ταμεία, το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας κ.ά. Αυτός ο αγώνας είναι άρρηκτα δεμένος με το συνολικό αγώνα του εργατικού και λαϊκού κινήματος για το δικαίωμα όλων στη στέγη, στη δουλειά, στο ρεύμα, στο νερό, στην ασφάλιση και την περίθαλψη, τον αγώνα για την ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου και της πολιτικής τους, την κατάργηση των μνημονίων, την απαλλαγή από τη θηλιά της Ε.Ε. και του ευρώ! Κι όπως 10 μήνες τώρα  στα Ειρηνοδικεία νικά, έτσι με τον ανυποχώρητο αγώνα θα νικήσει συνολικά, θα πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέψανε!

ΟΛΟΙ την Τετάρτη 28 Ιουνίου, 3.30μ.μ. 
στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ