slider

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα & την εργοδοτική αυθαιρεσία

Νέα κινητοποίηση έγινε χθες 23/10, έξω από τους χώρους της εταιρείας στα Σεπόλια από την Πρωτοβουλία ενάντια στις απολύσεις στην plegmanet και τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνα. Η εταιρεία κλείδωσε τα γραφεία - σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές και δεν επέτρεψε στους εργαζόμενους το διάλειμμα. Οι δράσεις συνεχίζονται με κινητοποίηση στις 30/10, 9πμ, στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Μεταξουργείο. Μια πρώτη δικαίωση για τη συναδέλφισσα Α.Μ., εργαζόμενη στην εταιρεία VresNETύστερα από παρέμβαση του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας και αλληλέγγυων, στον χώρο εργασίας της.


Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση «ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν της επιτρέπει την είσοδο στο χώρο δουλειάς της, χωρίς να την απολύει, από τη μέρα που επισκέφτηκε γιατρό και πήρε αναρρωτική άδεια, για πρόβλημα που είχε σχέση με την εγκυμοσύνη της. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν αναγνωρίζει όμως την αναρρωτική άδεια, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, “δεν είναι νόμιμη”. Έκτοτε, δεν της επιτρέπει την είσοδο στο χώρο εργασίας, επειδή προφανώς θέλει να την εξωθήσει σε παραίτηση, προκειμένου να μην “επιβαρυνθεί” με το κόστος της άδειας εγκυμοσύνης».

Ο ιδιοκτήτης της VresNET εξακολουθεί να μην υπογράφει την άδεια εγκυμοσύνης της ΑΜ, αλλά τελικά μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο το ΙΚΑ παρέκαμψε τον εργοδότη και η άδεια εγκυμοσύνης παραχωρήθηκε στην ΑΜ. Στη συνέχεια, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ απευθύνθηκαν στην επιθεώρηση εργασίας και ζήτησαν την επίσπευση της τετραμερούς συνάντηση (επιθεώρηση εργασίας, συνήγορος του πολίτη, εργαζόμενη, εργοδότης) έξι μέρες νωρίτερα, αίτημα που έγινε αποδεκτό, όπως και η συμμετοχή σ’ αυτή τη συνάντηση και εκπροσώπων του ΣΕΤΗΠ και του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το πρόβλημα στο πλευρό της συναδέλφισσας καθώς και των άλλων εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης που βρίσκονται επίσης εντιμέτωποι/ες με την αυθαιρεσίες του εργοδότη. Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις δράσεις των αρμόδιων σωματείων.

Δε θα σταματήσουμε, μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων της ΑΜ και των άλλων εργαζόμενων.