slider

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ρεπορτάζ, από την Θεσσαλονίκη: Η βία και η καταστολή δεν μας σταματούν!

Για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες συγκέντρωση που καλείται από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, δέχεται την αναίτια και άκρατη βία και καταστολή της αστυνομίας. Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο, όταν η πρυτανεία του Α.Π.Θ. μαζί με τον Τσίπρα και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου υποδέχονταν τον δολοφόνο των λαών, τον Γιούνκερ, τον οποίο κηρύξαμε ανεπιθύμητο στην πόλη και οργανώσαμε συγκέντρωση και πορεία, με τη συμμετοχή πολιτικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων. Αστυνομικοί φραγμοί σε κάθε δρόμο, μετατρέποντας σε "άβατο" μια ζώνη πολλών χιλιομέτρων γύρω από το χώρο της φιέστας και άκρατη βία στο μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ και τους άλλους διαδηλωτές.

Την Παρασκευή 6 Οκτώβρη, με αφορμή το οργανωμένο από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας συνέδριο "Thessaloniki Summit", ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ κάλεσε και πάλι συγκέντρωση. Γιατί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας και ο (πάντα περιφρουρούμενος στις ελάχιστες εμφανίσεις του και αποστειρωμένος από καθετί λαϊκό) πρωθυπουργός της κοινωνικής καταστροφής Αλ. Τσίπρας και ο επίδοξος διάδοχός του Κυρ. Μητσοτάκης και όλο το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, που ήρθαν να μας μιλήσουν για την "ανάπτυξη", με τη χορηγεία της Τράπεζας Πειραιώς που πρωταγωνιστεί στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, της "Ελληνικός Χρυσός" που καταστρέφει τη Χαλκιδική με τις εξορύξεις της, των ΕΛ.ΠΕ. που ρυπαίνουν την πόλη και στήνουν παρακρατικούς μηχανισμούς παρακολούθησης για όσους αντιδρούν...

Αλλά η οικονομική βία που κεφάλαιο και πολιτικοί του εκπρόσωποι έχουν επιβάλλει στην κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να στηριχθεί παρά μόνο με την αστυνομική βία, τις διώξεις του κινήματος και την άγρια καταστολή. Η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα, κάτω από τη στενή παρακολούθηση πολλών πάνοπλων διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες σχημάτισαν φραγμό (μαζί με αστυνομικά οχήματα) όταν πλησίασε κοντά στο "Βελλίδειο" (Δ.Ε.Θ.). Προφανώς δεν έπρεπε να ενοχλήσουμε το γεύμα που εκείνη τη στιγμή δίνονταν, μικρό μόνο μέρος από το "μεγάλο φαγοπότι" που χρόνια τώρα έχουν στήσει κυβερνήσεις, Ε.Ε. και κεφάλαιο, καταδικάζοντας στην φτώχεια και την πείνα την κοινωνική πλειοψηφία.  
 
Και ενώ το πανό του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στήθηκε μπροστά από τον αστυνομικό φραγμό και οι διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματά τους, παντελώς απρόκλητα οι πάνοπλοι αστυνομικοί, κάνοντας χρήση γκλομπς και χημικών, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές για να τους απωθήσουν και να διαλύσουν την πορεία. Ένα από τα δολοφονικά χέρια μάλιστα πέρασε πάνω από το πανό και με τυφλό χτύπημα, τραυμάτισε στο κεφάλι τον συναγωνιστή Κώστα Ξενόπουλο (μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αλλά και των χαρατσιών παλιότερα), ο οποίος διακομίστηκε εσπευμένα στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα και εξετάσεις.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που πέρασαν από αυτό τον τόπο, φέρει ακέραια την ευθύνη και για τη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση και συνολικά για την καταστολή και τις διώξεις που ασκούνται σε κάθε φωνή που αντιστέκεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ξέρουν ότι ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ κι όλοι αυτοί που τον στηρίζουν και συμπορεύονται μαζί μ' αυτό το ανεξάρτητο κέντρο αγώνα της πόλης, είναι πραγματικά επικίνδυνοι για την πολιτική τους.

Εμείς δεν έχουμε παρά να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους: καθημερινά όλο και πιο μαζικά, πιο δυναμικά, σε συντονισμό με συλλογικότητες και σωματεία στη Θεσ/νίκη και όλη τη χώρα, όχι μόνο θα βάλουμε φραγμό στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να στερήσουν από κανέναν το δικαίωμα στη δουλειά, τη στέγη, το ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση, την περίθαλψη αλλά και για τη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας που μας επιβάλλουν με τα μνημόνια, το χρέος, την Ε.Ε. και το ευρώ τους, θα αγωνιστούμε!



ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!