slider

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΕΑΚ - Κατεδαφίσεις στο Ελληνικό: ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!


Μέσα στη ζοφερή κατάσταση που ζούμε με τον κορονοϊό, κάποιοι δεν εννοούν να αλλάξουν επιτέλους τις προτεραιότητές τους και να ασχοληθούν με το σοβαρότατο ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων και της δημόσιας ασφάλειας. Αντίθετα, συνεχίζουν όπως και πριν να «σπρώχνουν», αθόρυβα μάλιστα, τα θέματα που ενδιαφέρουν τους ίδιους ή τα πραγματικά αφεντικά τους…

Στο Υπουργείο Πολιτισμού το φαινόμενο αυτό έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με ευθύνη πρωτίστως της ίδιας της υπουργού Λ. Μενδώνη, όπως έχει φανεί τόσο με την υπόθεση της λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, όπου τελικά αναγκάστηκε να κάνει μια μεγάλη κωλοτούμπα, όσο και με την υπόθεση των μέτρων για την εκ περιτροπής και εξ' αποστάσεως εργασία.

Κι όμως, ακόμη και την ώρα που σταδιακά βγαίνουν στο φως και άλλα στοιχεία για τις πιθανές επιπτώσεις στον ευρύτερο πληθυσμό από αυτήν την τουλάχιστον ανεύθυνη συμπεριφορά, όπως λ.χ. με την υπόθεση του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera, το… πρόγραμμα των «αναγκαίων» -για κάποιους εργασιών- δε λέει ούτε καν να αναβληθεί. Έτσι, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην συνεδρίασή του (με τηλεδιάσκεψη, βεβαίως – βεβαίως!) την Τρίτη 24 Μαρτίου θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να αποφασίσει και για το εξής… επείγον θέμα: «Έγκριση ή μη αιτήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. που αφορά στην κατεδάφιση κτισμάτων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, Περιφέρειας Αττικής, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 67 του Ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30): “Ρυθμίσεις για τα υφιστάμενα κτίσματα και τις εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”».

Περισσότερα: https://eakyppo.wordpress.com