slider

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΤΩΡΑ! ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ SRF


Η προώθηση των σχεδιασμών για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας SRF με την πραξικοπηματική έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου τη Δευτέρα 11/05, αποτελεί ένα επεισόδιο ταχύτατης κλιμάκωσης και ολοκλήρωσης του εγκλήματος της καύσης σκουπιδιών. Η γενική πολεμική που έχει εξαπολύσει η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία της περιοχής, στα δημόσια αγαθά και εκείνους που το υπερασπίζονται, μαρτυρά ξεκάθαρα πως οι δολοφονικές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο κατευθύνσεις που επισφράγισε ο νέος αντιπεριβαλλοντικός νόμος, θα πάρουν σε όλη τους την έκταση σάρκα και οστά, μετατρέποντας κάθε τί ελεύθερο, κάθε κοινωνικό αγαθό που γευόμασταν ελεύθερα, κάθε τί που μας περιβάλει και συνυπάρχουμε σε μια καταστροφική επενδυτική αρένα.
Οι εξελίξεις αυτές δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αμέτοχο. Η κλιμάκωση της επίθεσης των κέντρων της αστικής πολιτικής να βρει απέναντί της ένα νέο κύμα αγώνων που θα υπονομεύσουν τους σχεδιασμούς τους και θα παλέψουν αταλάντευτα για την ανατροπή τους. Η εξαφάνιση του Δημάρχου μες την καραντίνα και η κατά παραγγελία αποκλεισμοί της παραλίας για τον απλό λαό άλλαξαν το κλίμα στην πόλη για την Δημοτική αρχή. Παίρνοντας το νήμα των αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος και επιδιώκοντας μια άμεση μαχητική κλιμάκωση, ο συντονισμός συλλογικοτήτων καλεί και στρατεύει τις δυνάμεις του στη διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και τη δημιουργία εργοστασίου SRF, το Σάββατο 13 Ιουνίου από το Νοσοκομείο του Βόλου με κεντρικό σύνθημα «Να φύγει από την πόλη η “Lafarge”.
Το συλλαλητήριο αυτό παίρνει πνοή από όλη την καμπάνια που έκανε ο συντονισμός συλλογικοτήτων για το συλλαλητήριο της 14ης Μάρτη που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Επιδίωξη μας είναι να σπάσουμε τους κρίκους που συγκροτούν το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών, είτε αυτοί ακούν στο όνομα του μεγάλου πολυεθνικού κολοσσού της Lafarge που ορίζει την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της πόλης μας, είτε στους τοπικούς παράγοντες – manager επιχειρηματικών σχεδιασμών, είτε στις κυβερνήσεις και την ΕΕ που στρώνουν το χαλί της καταστροφικής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Σε αυτό το δρόμο καλούμε την εκμεταλλευόμενη κοινωνική πλειοψηφία, κάθε αγωνιστή-στρια καθώς και κάθε αγωνιστική συλλογικότητα, κάθε κινηματική πρωτοβουλία να διαλέξουν στρατόπεδο και να πάρουν θέση μάχης ενάντια σε εκείνους που ξηλώνουν τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας και την ελευθερία μας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ