slider

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δυναμική η κινητοποίηση των κατοίκων για την διάσωση του Ερημίτη (Κέρκυρα)


Πολύς κόσμος συμμετείχε στο χτεσινό (Σάββατο 11 Ιουλίου) συλλαλητήριο για την διάσωση της περιοχής Ερημίτης στην Κέρκυρα, από τις επιχειρηματικές ορέξεις κυβέρνησης και κεφαλαίου! Ο αγώνας συνεχίζεται. Η μαζική παρουσία στην πορεία για τον Ερημίτη δείχνει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει: Τα σχέδια της κυβέρνησης και του ελληνικού κεφαλαίου για καταστροφή του Ερημίτη μέσω ....επιχειρηματικής αξιοποίησης, πρέπει να ακυρωθούν!

Ο Ερημίτης είναι το μοναδικό οικοσύστημα της Βόρειας Κέρκυρας το οποίο διατηρεί τη βλάστηση του νησιού που υπήρχε προ της ενετικής κατοχής, όταν έγινε υποχρεωτική φύτευση ελαιόδεντρων. Είναι βιότοπος της βίδρας και σταθμός αποδημητικών πτηνών, διαθέτει τρεις λίμνες και υπέροχες παραλίες με πλούσια ποσειδωνία στο βυθό.


Δεν έχασε λοιπόν ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση και προχωρά στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση και αυτής της περιοχής της Κέρκυρας, για να ...."αξιοποιηθεί" επιχειρηματικά, να έρθει η ...ανάπτυξη και να χτιστούν τουριστικές δομές!!! Η αρχική σύμβαση παραχώρησης για 99 έτη έχει μετατραπεί σε πώληση προς την NCH Capital, αφού η εταιρεία είναι real estate και θα πουλήσει βίλες.

Δεν θέλουμε πουθενά αυτή την ανάπτυξη, η οποία καταστρέφει τις ζωές μας και την φύση! Που-θε-νά!

αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από το Save Erimitis - Corfu  (Ερημίτης-Κέρκυρα) και την εφημερίδα ΠΡΙΝ