slider

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27/1



Την Κυριακή 27/1 έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση συλλογικοτήτων για την αποτίμηση της συντονισμένης δράσης στη ΔΕΗ και τα επόμενα βήματα συντονισμού της δράσης στο πεδίο των Φόρων και των Χαρατσιών.

Συμμετείχαν αγωνιστές από συλλογικότητες των περιοχών: Πατήσια, Ν. Σμύρνη, Καματερό, Εξάρχεια, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη, Βύρωνας, 6η Δημ.Κοινότητα Αθήνας,  Ίλιον, Περισσός-Πευκάκια, Ραφήνα-Πικέρμι, Σαλαμίνα. Επίσης από τις Επιτροπές αγώνα Δεν πληρώνω

Η κινητοποίηση στη ΔΕΗ στην Αριστείδου αποτιμήθηκε θετικά, δεδομένης και της απεργίας των ΜΜΜ την ίδια ώρα. Το θέμα του ολοένα αυξανόμενου αριθμού αποκοπών ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και του αγώνα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών του ρεύματος παραμένει στην ημερήσια διάταξη σε όλες τις γειτονιές.

Έγινε πλούσια και σε έκταση συζήτηση για την κατάσταση με τα αντιλαϊκά μέτρα, το πώς συνεχίζουμε και τα μέτωπα στα οποία θα σταθούμε το επόμενο διάστημα. Προκρίθηκε ως πολύ σημαντικό το θέμα της νέας φοροληστείας/χαρατσοποίησης που ξεκίνησε με το 3ο μνημόνιο, συνεχίστηκε με το νέο φορολογικό νόμο και έπονται αρκετές ακόμη πράξεις. Συζητήθηκε η δυνατότητα δράσεων ώστε να αναδειχθεί το θέμα και να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο στις γειτονιές να οργανωθεί και να αντιδράσει. Στην κατεύθυνση αυτή καταλήχθηκαν για το επόμενο χρονικό διάστημα:

  1.    Στήριξη του 2ημέρου δράσεων στις τοπικές εφορίες, οπότε και λήγουν οι ειδοποιήσεις πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ στην εφορία, δηλαδή την Τετάρτη 30/1 και την Πέμπτη 31/1. Καλούμε να συνεχιστεί η μη πληρωμή των ειδοποιήσεων της εφορίας για την εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ 2011. Ήδη τέτοιες δράσεις έχουν αποφασίσει και προγραμματίσει: 
           α. η Ν. Σμύρνη για 31/1, 8 πμ (εφορία Λ. Συγγρού)

    β. το Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη για 30/1, 10 πμ (εφορία Κορωπίου)  
    γ. ο Βύρωνας για 30/1 10 πμ (εφορία Βύρωνα οδ. Ανδριανουπόλεως)  

   δ. τα Πατήσια για 30/1, 8:30 πμ (ΙΔ’ εφορία Αθήνας, Λεωφ.Αχαρνών & Κουρτίδου)  
   ε. τα Πευκάκια-Περισσός (ΔΟΥ Ν.Ιωνίας)

   στ. το Ολυμπιακό Χωριό (ΔΟΥ Αχαρνών)

 2.    Νέα συνάντηση των συλλογικοτήτων για προετοιμασία των επόμενων δράσεων την Κυριακή 10/2 ώρα 6 μμ. Στόχος με αποφάσεις των συλλογικοτήτων να οργανωθεί η μεγάλη συνέλευση-συνάντηση και η συνέχιση της συντονισμένης δράσης.

3.       Ημέρα παναττικής κοινής δράσης στις εφορίες στις γειτονιές ενάντια σε Φόρους-Χαράτσια την Πέμπτη 14/2

4.       Μεγάλη συνέλευση – συνάντηση σε αμφιθέατρο στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 24/2 ώρα 4 μμ, όλων των συλλογικοτήτων με παρουσία και αγωνιζόμενων εργαζόμενων από εφορίες, ΔΕΗ και φοροτεχνικών, δικηγόρων για ενημέρωση, απολογισμό και προγραμματισμό δράσεων.