slider

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ '' ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την κινητοποίηση στη ΔΕΗ στις 22/1/2013


Συλλογικότητες από διάφορες περιοχές της Αττικής (6ο διαμέρισμα, Βάρη-Βούλα- Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Εξάρχεια-Νεάπολη-Μουσείο, Ίλιον, Καματερό, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη,  Πευκάκια-Περισσός,  Ν. Σμύρνη,  Ολυμπιακό Χωριό.  Πατήσια, Ραφήνα, Σαλαμίνα, κ.α.) καθώς και οι συλλογικότητες ΑΛληλεγγύη- ΑΝΥπακοή-Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α., Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω», πραγματοποίησαν συγκέντρωση χθες Τρίτη 22/1 έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ Αριστείδου 5 στις 11 το πρωί.
Σκοπός της κινητοποίησης ήταν η διαμαρτυρία για τα χαράτσια, τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, τις διακοπές ρεύματος, την άρνηση από τη ΔΕΗ  διακανονισμών για πληρωμή των λογαριασμών με δόσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες των οφειλετών και την υπεξαίρεση χρημάτων που δόθηκαν για εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος και πήγαν στο χαράτσι. Ζητήθηκε να γίνουν άμεσα επανασυνδέσεις στις κατοικίες που έχει κοπεί το ηλεκτρικό, να υπάρξουν μειώσεις και όχι αυξήσεις τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά.
Η ΔΕΗ από τις 10 το πρωί είχε κατεβάσει ρολά, είχε κλείσει όλα τα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού και τα ταμεία και είχε καλέσει τα ΜΑΤ για «ειδικούς λόγους που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της» (!!), όπως ανέφερε ανακοίνωσή της.

Στη συνάντηση που η αντιπροσωπεία  των συλλογικοτήτων είχε με τον κ. Σιγάλα, διευθυντή της ΔΕΗ, επιβεβαιώθηκε ότι η ΔΕΗ είχε καλέσει τις δυνάμεις καταστολής και για τα θέματα που τέθηκαν ανέφερε ότι εκτελούν εντολές.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι έκαναν πορεία μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών και παρέδωσαν την ανακοίνωση της κινητοποίησης.
Κοινή πεποίθηση όλων των συλλογικοτήτων είναι ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί κόντρα στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση το λαό.  Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να επιβάλλουμε το δίκιο μας.  Ήδη, με την μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, αφού εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2011, αναδιπλώνονται και αναγκάστηκαν να μην εφαρμόσουν τις διακοπές ρεύματος για τη μη πληρωμή του χαρατσιού, όπως μας απειλούσαν. Κοινή απαίτηση όλων είναι να σταματήσει η εξοντωτική φοροληστεία του λαού σε όφελος των δανειστών, των τραπεζών και των φοροαπαλλαγών των πλουσίων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη φοροληστεία του λαού και στις αυξήσεις των τιμών στα κοινωνικά αγαθά. Δημόσια-δωρεάν τα κοινωνικά αγαθά. Κάνουμε πραγματικότητα το ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ. Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του απέναντι στη ΔΕΗ και στην εφορία.
Για το σκοπό αυτό θα γίνει νέα συνάντηση συλλογικοτήτων την Κυριακή 27/1/2013
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !