slider

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Κοινή ανακοίνωση ΣΥΣΑ για τους πλειστηριασμούς



ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΕΓΗ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

Ξεπερνάμε τα 4,5 εκατομμύρια όσοι αντιμετωπίζουμε κίνδυνο φτώχειας, με 4 στους 10 ανθρώπους να ζούμε χωρίς τουλάχιστον 3 βασικά αγαθά,.

230.000 παιδιά μας, ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.
1.170.000 είμαστε οι άνεργοι. Στους νέους το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 40%.
1 στους 2 έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.
Το 41% όσων έχουμε πάρει στεγαστικά δάνεια δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις, ενώ το 2008 ήταν μόνο στο 4,6%.
Αυτός ο εργαζόμενος λαός είναι που αποκαλείται ξεδιάντροπα «μπαταχτσής», «στρατηγικός κακοπληρωτής» και «μη συνεργάσιμος οφειλέτης». Απέναντι σε αυτήν την κοινωνική πλειοψηφία πλέον, στρέφονται κράτος, τράπεζες, αλλά και οι πρώην δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΚΟ) και οι δήμοι.


Ο εργαζόμενος λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα, σχεδιασμένη  επιδρομή στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης από ΕΕ – ΔΝΤ και λοιπούς «θεσμούς» για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Νέες, οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή θα έρθουν να προστεθούν στο γκρίζο τοπίο που διαμόρφωσαν τα 6 χρόνια εφαρμογής των αντεργατικών- αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων και μεταρρυθμίσεων από όλες τις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου.


Βιώνουμε την εκτίναξη της ανεργίας και το καθεστώς μισοανεργίας - μισοαπασχόλησης, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, την απλήρωτη εργασία,  την ανελέητη ληστεία των άμεσων και έμμεσων φόρων, το λουκέτο σε χιλιάδες μαγαζιά και βιοτεχνίες με τις απολύσεις που φέρνει, την ακρίβεια στα πιο βασικά αγαθά, τη συνεχή υποβάθμιση στους τομείς υγείας και  παιδείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση  βασικών αγαθών όπως η ενέργεια, το νερό και οι συγκοινωνίες.

Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, ενώ όλο και περισσότεροι φτωχοποιούνται. Στα χρέη εκατοντάδων χιλιάδων προς τις τράπεζες προστίθενται νέα χρέη προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τη ΔΕΗ, τις εταιρείες παροχής νερού. Η φορομπηξία έχει εκτινάξει τον αριθμό όσων χρωστάνε στην εφορία. Φουσκώνουν οι οφειλές για ασφαλιστικές εισφορές, οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί σε ΔΕΗ και εταιρείες παροχής Νερού

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, εφαρμόζει ταχύτατα όλες τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που ψήφισε από κοινού με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ μετά την ακύρωση του συντριπτικού λαϊκού ΟΧΙ στις ευρωμνημονιακές πολιτικές. Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με την «ανάπτυξη που έρχεται» μέσω των προγραμμάτων  ΕΣΠΑ και  «επενδυτών», με μισθούς και μεροκάματα πείνας. Ο προϋπολογισμός του 2017 περιλαμβάνει επί πλέον 2,5 δις ευρώ σκληρών αντιλαϊκών φόρων, που θα ματώσουν ακόμα βαθύτερα.

 Το κράτος με τους μηχανισμούς της εφορίας ή νέους που ενεργοποιεί, όπως το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, ασκεί οικονομική βία με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. 700.000 ήταν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις στο α’ εξάμηνο του 2016 και πάνω από 14.000 μόνο το Σεπτέμβρη είναι οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις από λογαριασμούς, ενώ προχωρά πρώτο σε πλειστηριασμούς όποιου στοιχείου απέμεινε στα φτωχοποιημένα νοικοκυριά και τους κατεστραμμένους επαγγελματίες, ακόμη και της κύριας και μοναδικής στέγης.

Οι τράπεζες, που ανακεφαλοποιήθηκαν επανειλημμένα, με τα βάρη της διάσωσής τους να τα φορτώνεται ο εργαζόμενος λαός, ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας του μόχθου. Έχουν έτοιμους τουλάχιστον 5.000 φακέλους για πλειστηριασμούς, μέσα στο 2017. Διαπραγματεύονται την πώληση «κόκκινων» αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων σε funds, που, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, θα μας παραδώσει στην εξειδικευμένη πίεση των αρπακτικών και στην απώλεια  λαϊκής περιουσίας  με γρήγορους ρυθμούς.

Οι πρώην ΔΕΚΟ, με πρωτοστάτη την  ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ, προσκαλούν σε ρυθμίσεις με όρους που θα τις οδηγούν πολύ γρήγορα στο να χάνονται, ενώ θα δημιουργούνται νέες οφειλές. Η άμεση εξόφληση των πανάκριβων λογαριασμών ρεύματος ή των αυξημένων τιμολογίων του νερού είναι αδύνατη για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που θα βρίσκονται αντιμέτωπα με το κόψιμο των παροχών, όπως προειδοποιητικά μας απειλούν.

Εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία, στη δουλειά και στη γειτονιά, βάζουμε τον πήχη στο ύψος της υπεράσπισης των βασικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτά στη ΣΤΕΓΗ – το ΝΕΡΟ – το ΡΕΥΜΑ.. Ούτε σπιθαμή πιο κάτω !

Το λαϊκό κίνημα έχει εμπειρία. Δεκάδες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα  παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Ειρηνοδικεία, προχωράμε σε πλατιά ενημέρωση και πληροφόρηση, αντικρούουμε το φόβο που γεννά η πίεση από τα χρέη,  υποστηρίζουμε τα λαϊκά νοικοκυριά για να έχουν ρεύμα και νερό. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είναι η βάση για να αντιπαρατεθούμε στην απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την ανάθεση σε κάθε είδους νεόκοπους σωτήρες και τα φασίζοντα κηρύγματα τους.

Με στόχο να κερδίσουμε  εμείς τις ζωές μας, τα δημόσια αγαθά, το δημόσιο χώρο,  βάζοντας στο επίκεντρο τη συλλογική αντίσταση στις νέες συνθήκες,  πιάνοντας το νήμα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις  του 2011-12, ανανεώνοντας στο  σήμερα το «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», να δώσουμε και να κερδίσουμε μάχες για:  

·         Άμεση νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της λαϊκής στέγης. Προστασία της λαϊκής περιουσίας του μόχθου από την επίθεση ληστείας τραπεζών – funds – κράτους. Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας και χωραφιού οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης.

·         Να μην προχωρήσει το νομοθετικό τερατούργημα για «ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

·         Όχι στην πώληση από τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, των «κόκκινων δανείων» και των υποθηκών τους.

·         Διαγραφή των χρεών των άνεργων και των φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων προς το κράτος και τις τράπεζες. Κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.

·         Κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, άμεσων και έμμεσων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την περιουσία και τα κέρδη του.

·         Να σταματήσουν τώρα οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών μισθωτών, συνταξιούχων, άνεργων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων.

·         Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για εφοπλιστές, εκκλησία, βιομήχανους, τράπεζες και κάθε λογής «επενδυτές».

·         Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη βάση των λαϊκών αναγκών. Κανένας ντόπιος, μετανάστης, πρόσφυγας χωρίς στέγη.

·         Νερό, Ενέργεια, Συγκοινωνίες είναι κοινωνικά αγαθά για όλους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε λαϊκό νοικοκυριό. Να μειωθούν τα τιμολόγια των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τα λαϊκά νοικοκυριά. Σε άνεργους και φτωχούς δωρεάν παροχή ρεύματος και νερού. Στο δημόσιο και όχι σε ιδιώτες αυτές οι υπηρεσίες.



Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές. Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες.

Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ!



Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ
Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν τα κοράκια τη στέγη, το χωράφι μας
Δεν θα αφήσουμε ούτε ένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό
Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας και το μέλλον της νέας γενιάς
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ