slider

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σάββατο 3/2, 6 μμ διεθνιστική | αντιφασιστική διαδήλωση στην πλ. Ρηγίλλης


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ | ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ πλ. ΡΗΓΙΛΛΗΣ στις 18:00


Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η χρυσή αυγή οργανώνει κάθε χρόνο μια πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το πολεμοκάπηλο κλίμα και να στήσει την δική της φιέστα. Αυτή η θλιβερή παράδοση έλαβε τέλος τα τελευταία χρόνια χάρη στην συντονισμένη και ενωτική δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος. Μέσα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης ματαιώνεται και μεταφέρεται κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων όπου και πραγματοποιεί μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής θα μείνουν κλεισμένοι στα γραφεία τους. Το αντιφασιστικό κίνημα για άλλη μία φορά δεν θα τους επιτρέψει να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης.

Φέτος διαδηλώνουμε ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια και μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Δεν εφησυχάζουμε για την δράση της φασιστικής συμμορίας. Τα γεγονότα στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού ειδικά όταν αυτό βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον εθνικισμό. Ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια, η επίθεση στο Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας και στην συγκέντρωση στην Καμάρα δεν μας φοβίζουν.

Το εθνικιστικό συλλαλητήριο που στήθηκε στην Θεσσαλονίκη, γεμάτο εθνικιστικό μίσος πριμοδοτήθηκε από βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, των παπάδων, δημάρχων και επιμελητηρίων μαζί με όλο τον γνωστό συρφετό των «μακεδονομάχων», έδωσε την ευκαιρία να μαζευτεί από όλη την Ελλάδα η συμμορία της χρυσής αυγής και με την ανοικτή ανοχή της αστυνομίας να επιτεθεί σε διαδηλώσεις και κοινωνικούς χώρους ανενόχλητη, ενώ την επόμενη ημέρα η αστυνομία επιτίθεται στην διαδήλωση αλληλεγγύης και συλλαμβάνει 5 αγωνιστές με κατηγορίες για εμπρησμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει τις εξορμήσεις του ελληνικού κεφάλαιου στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Εξορμήσεις και σχεδιασμοί που το μόνο που έχουν να προσφέρουν στους λαούς είναι η φτώχεια η εξαθλίωση και η απειλή του πολέμου. Συμμαχεί με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την νέα μοιρασιά στην ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο και απειλεί με επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων. Επιτρέπει την προβολή της ΧΑ από την κρατική τηλεόραση, την κοινή παρουσία κυβερνητικών στελεχών και χρυσαυγιτών βουλευτών σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγυλή, αφήνει ανέγγιχτη την διαπλοκή της χρυσής αυγής με την αστυνομία.

Δεν θα τους αφήσουμε. Το φασισμό θεριεύουν η ρατσιστική-ξενοφοβική αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, ο εθνικισμός και ο καλλιεργούμενος συνεχής μιλιταριστικός ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών. Οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε σε αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση, στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μ.μ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Λ. Μεσογείων. 

- Ακυρώνουμε τις εθνικιστικές φασιστικές φιέστες. 

- Ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου στους υπόδικους ναζί της χρυσής αυγής. 

- Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών. 

- Κοινός αγώνας Ελλήνων – Τούρκων –Κούρδων αγωνιστών ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. 

- Άμεση απελευθέρωση των 9 Τούρκων αγωνιστών. 

- Ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

- Οικογενειακή επανένωση, παροχή ασύλου, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

- Όχι στα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης | Όχι στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης. 

Ακολουθούν οι υπογραφές (η λίστα παραμένει ανοιχτή)

Καλούν:
- Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά
- ΠΕΝΕΝ -Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
- Antinazi zone -YRE
- Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
- ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ- Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων
- ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
- Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου
- ΚΙΦΑ Ιλίου
- ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών

Στηρίζουν:
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ
- Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
- Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
- Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
- Αριστερή Ανασύνθεση
- Ξεκίνημα - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
- Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
- ΟΚΔΕ Σπάρτακος
- Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
- ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
- νΚΑ-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση