slider

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Τρίτη 17 Απρίλη - Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7:00μμ και αντιπολεμική διαδήλωση


Στην αντιπολεμική συγκέντρωση την Τρίτη 17/4, στις 7μμ, στα Προπύλαια και τη διαδήλωση, καλούν:

- ο ΣΥΠΡΟΜΕ -Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων,
- η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό,
- σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις.

Καλεί επίσης και το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
 

                           ΚΑΛΕΣΜΑ

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Οι πύραυλοι που εκτόξευσαν οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, δήθεν ως απάντηση στα «χημικά του Άσαντ», αποτελούν προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και ενισχύουν την απειλή μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής. Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες για την πρόσδεση της Ελλάδας στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την ενίσχυση του αντιδραστικού άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο. Τα κυβερνητικά ψελλίσματα για μη εμπλοκή στον πόλεμο δεν έχουν καμία βάση καθώς η βάση της Σούδας παρέχει αναντικατάστατη υποστήριξη στους μακελάρηδες των ΗΠΑ. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, ενώ συζητάει ακόμα και την αποδοχή των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στον Άραξο. Ταυτόχρονα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, με τη συμμετοχή πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ.

Η ιστορία δείχνει ότι από τέτοια σχέδια με τη φωτιά χαμένοι βγαίνουν πάντα οι λαοί και κερδίζουν το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές. Αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν τους πολέμους, μετατρέποντας τους εργαζόμενους και την νεολαία σε "κρέας για τα κανόνια", είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τα μνημόνια και εξαθλιώνουν τους λαούς. Είναι οι ίδιοι βιομήχανοι και τραπεζίτες, που μας θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, που αρπάζουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τα σπίτια των φτωχών.

Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να απαιτήσει το σταμάτημα των βομβαρδισμών στη Συρία, την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Να απομονώσει τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται. Να παλέψει για την αποτροπή του πολέμου, ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά.

-- Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις
-- Να φύγουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στόλοι από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο
-- Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Ναι στη φιλία και αλληλεγγύη των λαών
-- Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας
-- Όχι αίμα για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, όχι

 στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στα συλλαλητήρια!