slider

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Σεπόλια: Οι πραιτωριανοί της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχισαν το όργιο καταστολής μετά τις συγκεντρώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Μετά τη βίαιη λήξη των συγκεντρώσεων στην Αθήνα, όπου Μητσοτάκης- Χρυσοχοϊδης ματοκύλισαν με ξυλοδαρμούς, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με χημικά, και με εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, αποφάσισαν να επισκεφθούν τις γειτονιές της Αθήνας για να διαλύσουν, και εδώ στα ΣΕΠΟΛΙΑ, την ειρηνικότατη πορεία που ερχόταν από τον ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ.

Μόλις η πορεία έφθασε στο ΜΕΤΡΟ, όπου φυσιολογικά τελείωσε, οι δυνάμεις καταστολής των Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν να επιδείξουν τη δύναμη ισχύος στη γειτονιά. Οι γνωστοί μηχανοκίνητοι της ομάδας ΔΡΑΣΗ με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να λογαριάζουν τον κόσμο που κινούνταν για αγορές ή μετακίνηση, άρχισαν βρίζοντας και απωθώντας τους διαδηλωτές, να χτυπάνε, να κυνηγάνε και να ξυλοκοπούν τους αγωνιστές που γύριζαν σπίτι τους.

Ιδιαίτερο ζήλο επέδειξαν στο κυνήγι νέων ανθρώπων, αλλά και γνωστών αγωνιστών του κινήματος της γειτονιάς. Ήταν τόσο στοχοπροσηλωμένο το σχέδιο τους που κουβάλησαν εκατοντάδες πραιτοριανούς από τις ομάδες ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, καθώς και ένα ΑΪΑΝΤΑ, (τον ειδικό εκτοξευτήρα νερού), για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό.

Με ιδιαίτερο ζήλο έβαλαν στο μάτι νέους εργαζόμενους και φοιτητές που κυνηγούσαν στα στενά και έξω από τα σπίτια τους. Συνέλαβαν τον Ορέστη Κ. εργαζόμενο φοιτητή μέσα στην είσοδο του σπιτιού του. Παρά την αντίδραση δεκάδων αγωνιστών αλλά και κατοίκων της γειτονιάς που βγήκαν από τα σπίτια τους, του πέρασαν χειροπέδες, τον απομόνωσαν και ανακοίνωσαν ότι τον πάνε στο ΑΤ. ΚΟΛΩΝΟΥ.

Πολλοί αγωνιστές/στριες που συμμετείχαμε στη πορεία πήγαμε προς το Α/Τ, για να απαιτήσουμε την απελευθέρωση του εργαζόμενου/ φοιτητή. Εκεί, οι δυνάμεις καταστολής συνεπικουρούμενοι από το ΑΤ ΚΟΛΩΝΟΥ (γνωστό άνδρο υποστηρικτών των νεοναζιστικών συμμοριών), συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους χτυπώντας κόσμο, ακόμη και τη μητέρα του συλληφθέντα Ορέστη, συλλαμβάνοντας και προπηλακίζοντας την αδελφή του και έναν ακόμη εργαζόμενο/φοιτητή, τον Νικόλα Κ. και ένα γονιό που έψαχνε το παιδί του.

Το αποκορύφωμα ήταν ο ξυλοδαρμός του συν. Δημήτρη Κ.(πατέρα του συλληφθέντα Ο. Κ.), που ο ξυλοδαρμός του προκάλεσε μια έντονη δυσφορία (ισχαιμικό επεισόδιο), μεταφέρθηκε στο Ευαγγελισμό και παρέμεινε για παραπέρα εξετάσεις. Μάλιστα, η μεταφορά του στον Ευαγγελισμό αφού αρχικά εμποδίστηκε από τις δυνάμεις καταστολείς και ιδιαίτερα από γνωστό υπαξιωματικό του Α/Τ ΚΟΛΩΝΟΥ, - ο οποίος απείλησε και άλλους συναγωνιστές, δηλώνοντας δημοσίως, ότι μας γνωρίζει όλους εμάς και θα μας κανονίσει . Στη συνέχεια τον ακολούθησαν μέχρι το νοσοκομείο και παρέμειναν στο δωμάτιο του, γιατί οι πραιτοριανοί ήθελαν να μετατρέψουν τον τραυματισμό, σε σύλληψη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις καταστολής έρχονται στη γειτονιά, κυρίως όμως όταν θέλουν να προστατέψουν τις νεοναζιστικές συμμορίες στις παράνομες εγκληματικές πράξεις τους, η να εμποδίσουν τη δράση της Λαϊκής Συνέλευση, μέλη της οποίας είναι οι τρεις από τους συλληφθέντες νεολαίους και ο Δημήτρης Κ.

Σήμερα, για μια ακόμα φορά έδρασαν σχεδιασμένα στοχοποιώντας αγωνιστές της Λαϊκής Συνέλευσης, με κίνδυνο να δημιουργήσουν θύματα και αυτό δεν συνέβη γιατί ο κόσμος κράτησε την ψυχραιμία του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε στη γειτονιά ένα πείραμα. Το πείραμα της "πυγμής" και της αποφασιστικότητας, όχι ενάντια στην πανδημία, την ανεργία και τη φτώχεια, αλλά ενάντια σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, συνεχίζουν να αγωνίζονται για δουλειά/υγεία/δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Έφαγε όμως τα μούτρα της, στην Αθήνα και στις γειτονιές της, σε πολλές πόλεις όλης της χώρας.

Πρέπει να καταλάβουν καλά ότι δεν μας τρομοκρατούν οι επιδρομές τους και οι παράνομες ενέργειες τους. Οι γειτονιές μας μπορούν και ανασαίνουν ακόμα, χάριν της δράσης των συλλογικοτήτων που υπάρχουν, της αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μεταξύ των κατοικων και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Αυτό το μήνυμα το πήρε για καλά σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, οι πραιτοριανοί της και το σύστημα που υπηρετούν.

Να σταματήσουν οι διώξεις των συναγωνιστών μας, μελών της Λαικης Συνέλευσης Κολωνού Πλάτωνα Σεπολίων, θα μας βρείτε όλους απέναντι σας, όπως και ολη τη γειτονιά.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην ΠΑΝΔΗΜΙΑ του COVID & της ΦΤΩΧΕΙΑΣ & της ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ
ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΕΠΟΛΙΩΝ