slider

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Χατζηδάκη απόσυρε τη σκανδαλώδη τροπολογία στο χωροταξικό


 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

130.000τμ λιγότερο πράσινο στο πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών στο Μάτι με τροπολογία Χατζηδάκη της τελευταίας στιγμής (μετά τη διαβούλευση και τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής) στο χωροταξικό που ψηφίζεται!!! Με τη μεταβίβαση ΔΑΣΙΚΟΥ ακίνητου του ΕΦΚΑ στο Δήμο Μαραθώνα, δασική έκταση 130.000τμ η οποία ούτως ή άλλως θα διατηρούσε το δασικό της χαρακτήρα, χρησιμοποιείται για εξασφάλιση του ισοζυγίου πρασίνου, οπότε δε χρειάζεται πλέον να εξασφαλιστεί από άλλες πράσινες παρεμβάσεις (γραμμικές ζώνες κατά μήκος ρεμάτων, άλση, πλατείες, φυτεμένους πεζόδρομους, εισφορές σε γη κλπ).

Με τη μεταβίβασή τους στο Δήμο Μαραθώνα για χρήση τους ως κοινόχρηστο χώρο, δίνεται η δυνατότητα παρεμβάσεων μέσα στη δασική έκταση, αφού προβλέπεται η μετατροπή του σε χώρο αναψυχής. Ως δασική έκταση που μεταξύ άλλων συντελεί στη διατήρηση της βιοποικιλότητας θα υποβαθμιστεί τόσο λόγω συχνής επισκεψιμότητας, όσο και εκ του γεγονότος ότι η συντήρηση θα μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Δήμου, ο οποίος θα τη διαχειρίζεται ως αστικό πράσινο.

Σκανδαλώδες είναι ότι η έκταση ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ (όπως κακώς αναφέρουν δημοσιεύματα) ΑΛΛΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Δήμο Μαραθώνα, ο οποίος μάλιστα θα πληρώσει το τίμημα από τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018!!! Δηλαδή τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο λογαριασμό από χιλιάδες εθελοντές εσωτερικού και εξωτερικού με σκοπό (ΦΕΚ 3014 Β/25.07.2018) «δράσεις για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση πληγεισών περιοχών», όχι μόνο δεν έχουν διανεμηθεί στους πληγέντες ύστερα από 3 χρόνια, αλλά με την τροπολογία αυτή θα χρησιμοποιηθούν για να χαθούν 130.000τμ πρασίνου από την πληγείσα περιοχή!!!

Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας