slider

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ 18/4 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΔ. ΚΟΡΑΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι δράσεις για την προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη. Στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα, εκτός από τις δράσεις στις περιοχές, είχαμε εξόρμηση ενημέρωσης το πρωί του Σαββάτου 13/4 στην πλ. Συντάγματος και στην οδ. Ερμού  και συμμετοχή των συλλογικοτήτων που στηρίζουν την πρωτοβουλία του συντονισμού στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού ενάντια στην εγκατάσταση των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.
Την Πέμπτη 18/4 στις 10.00 πμ προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλ. Κοραή ενάντια στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, στο ρόλο και την τοκογλυφία των τραπεζών και της Τράπεζας Ελλάδος.

Μαζί με την Αττική, σε όλες τις περιοχές απλώνεται το κίνημα διαμαρτυρίας στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και η πρωτοβουλία στήριξης της προειδοποιητικής Λαϊκής Στάσης Πληρωμών τον Απρίλη. Στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, οργανώνονται δράσεις για να γίνει η  αδυναμία πληρωμής μαζικό συλλογικό οργανωμένο κίνημα ανυπακοής.
Το μήνυμα «Φτάνει πιά !  Τέρμα η μοιρολατρία και η παθητικότητα. Αν συμπορευτούμε όλοι, δεν θα αντέξουν. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους. Τον Απρίλη όλοι μαζικά κάνουμε προειδοποιητική  Λαϊκή Στάση Πληρωμών», παρά την αποσιώπηση από τους κυρίαρχους κύκλους των ΜΜΕ, γίνεται ευρύτερα γνωστό. Είναι απάντηση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα 15/4 ως συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης με την τρόικα για συνέχιση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, για συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών με απολύσεις, για ιδιωτικοποιήσεις κ.α.., μέτρα που εντείνουν την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων υπέρ των τραπεζών, των τοκογλύφων δανειστών και των ισχυρών του χρήματος και οδηγούν σε αύξηση των κρατικών δανείων και εξαθλίωση του λαού.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.
15/4/2013




ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !


e-mail : laikistasipliromon@gmail.com,    ιστολόγιο : http://laikistasipliromon.wordpress.com/