slider

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4


Ηράκλειο Κρήτης 1
Ηράκλειο Κρήτης 2
Aθήνα 1

Αθήνα 3

Αθήνα 2


















Έγινε την Κυριακή 7 Απρίλη η συγκέντρωση στα Προπύλαια και η πορεία στην πλ. Συντάγματος, που διοργανώθηκε από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, πανελλαδικές εργατικές ενώσεις, το Συντονισμό α’ βάθμιων σωματείων και το Συντονισμό συλλογικοτήτων από περιοχές της Αττικής για την προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε».
Ήταν μια συγκέντρωση που οργανώθηκε με οριζόντιες διαδικασίες βάσης και συντονισμού από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς. Στις ομιλίες τονίστηκε η ανάγκη για εργατικούς αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων, πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης, κεφάλαιου, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.. Καταγγέλθηκε η συμβιβαστική στάση των εργατικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. Από όλους ακούστηκε το Φτάνει πια! δεν θα αφήσουμε να μας οδηγήσουν στην καταστροφή.
Από πλευράς των συλλογικοτήτων γειτονιάς μίλησε ο Αντρέας, άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μέλος της Ανοικτής Συνέλευσης Περάματος. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε :

«Χωρίς εμάς όλοι αυτοί δεν υπάρχουν. Χωρίς τη δικιά μας δουλειά, χωρίς τα χαράτσια, χωρίς τους φόρους  δεν υπάρχουν. Εμείς τους στηρίζουμε, εμείς τους συντηρούμε. Τέρμα πια ! Αυτοί είναι οι ταξικοί μας εχθροί. Η κοροϊδία τους έχει και όρια. Μεταμφιέζουν τα χαράτσια σε φόρους, κουρελιάζουν τους νόμους και το Σύνταγμα και μας απειλούν με κατασχέσεις και φυλακίσεις και όλα αυτά για να συντηρούν τους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες. Αυτοί θα συνεχίσουν τα σχέδια τους, που είναι να ληστέψουν τον πλούτο μας, τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Πρέπει να αντιδράσουμε. Εμείς είμαστε οι πολλοί και πρέπει να κάνουμε την αδυναμία πληρωμής οργανωμένο, συλλογικό κίνημα ανυπακοής. Εάν το κάνουμε όλοι μαζί, δε θα αντέξουν..»
Όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών εξελισσόταν συνάντηση του Στουρνάρα με την τρόικα για να συνεχίσουν το χαράτσι, να σχεδιάσουν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που βρισκόταν έξω από το Υπουργείο και κάλυπταν τη συνάντηση δεν είδαν και δεν άκουσαν τη διαδήλωση. Δεν περιμέναμε βέβαια να υπάρχει προβολή της ανακοίνωσης για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης, ούτε να δείξουν μετά κάποια εικόνα ή να κάνουν αναφορά σε αυτήν. Ξέρουμε πλέον καλά ότι έχουν στήσει στο σκηνικό για να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική. Προβολή της δήθεν αναγκαιότητας των μέτρων και της καταστολής όσων τα αμφισβητούν,  αποσιώπηση ή συκοφάντηση των αγώνων.
Χρειάζεται να αντιδράσουμε τώρα ! Η συμπαιγνία τους σε βάρος μας δεν θα σταματήσει,  αν δεν τους συναντήσει μαζική λαϊκή  αντίδραση. Όσο τους πληρώνουμε, τόσο θα μας χαρατσώνουν. Τον Απρίλη όλοι μαζικά κάνουμε προειδοποιητική  Λαϊκή Στάση Πληρωμών.  
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.