slider

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.com

        ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6.30 μμ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ (Όθωνος & Αμαλίας)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στη βουλή για να συζητηθεί το Σάββατο και να ψηφιστεί επειγόντως την Κυριακή 28/7 είναι μια ακόμα βάρβαρη πράξη στο σήριαλ της φτωχοποίησης του λαού και του αντιδημοκρατικού κατήφορου της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.  Σε πλήρη σύμπλευση με τις απαιτήσεις της τρόικας (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ.), για εξασφάλιση των δανειστών, των τραπεζών και της διατήρησης της οικονομικής εξουσίας των κατόχων του πλούτου, εντείνουν τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών με τη συνέχιση του χαρατσιού,  προωθούν απολύσεις στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών κ.α. Στις 111 σελίδες του νομοσχέδιου επιβάλλονται αλλαγές σε ένα ετερόκλητο εύρος θεμάτων (από τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέχρι την έναρξη πειθαρχικής δίωξης υπαλλήλων ταυτόχρονα με την κλήση τους σε πειθαρχικό). Χαρακτηριστικό της πολιτικής της κυβέρνησης είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές προωθούνται σε ένα μόνο άρθρο για να μην υπάρξουν απρόβλεπτες απορρίψεις πλευρών του.

Για τη φοροληστεία και τη  συνέχιση του χαρατσιού έχουμε ενδεικτικές μεθοδεύσεις. Η κυβέρνηση δεν διστάζει να παρακάμψει ακόμα και την απόφαση του ΣΤΕ για αντισυνταγματικότητα συνέχισης του χαρατσιού πέραν των 2 χρόνων, μετονομάζοντας το από ΕΕΤΗΔΕ (Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων)  σε ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων). Προσπαθεί να καλύψει την ένταση της φοροληστείας με την προβολή της «έκπωσης» του 15% και της ρύθμισης διακανονισμών δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όμως, η λαϊκή  πλειοψηφία δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση, πόσο μάλλον να πληρώσει φόρους οποιουδήποτε ύψους, ήδη το 1/3 είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ενώ όσες δόσεις, επιμηκύνσεις, διακανονισμοί και να υπάρξουν δεν μπορούν να εξοφληθούν από τα λαϊκά στρώματα που φορτώνονται με όλο και περισσότερα βάρη ταυτόχρονα με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις περικοπές των κοινωνικών παροχών. Παράλληλα βέβαια, προβλέπονται ψηλά επιτόκια σε μικρές καθυστερήσεις εξόφλησης δόσεων και νομοθετούν κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Γίνεται φανερό ότι  όσο τους πληρώνουμε, τόσο θα μας ξεζουμίζουν. Φτάνει πια !  Τέρμα η μοιρολατρία και η παθητικότητα, Να σταματήσει η φοροληστεία του λαού. Να πληρώσουν αυτοί που αρπάζουν τον πλούτο, Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουν οι λαϊκές αντιδράσεις. Να γίνει μαζική, οργανωμένη, συλλογική η προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, που όπως έδειξε και η ακύρωση πλειστηριασμού κατοικίας ανέργου από τη ΔΟΥ Κηφισός, μπορεί να αποτρέπει την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς τους για κατασχέσεις. Αν συμπορευτούμε όλοι, δεν θα αντέξουν. Μαζί με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να κλονιστεί η εξουσία τους. 
26/4/2013
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.
        ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6.30 μμ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ (Όθωνος & Αμαλίας)
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ
e-mail : laikistasipliromon@gmail.com,    ιστολόγιο : http://laikistasipliromon.wordpress.com/