slider

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 8/4

Καλούν ο ΣΥΠΡΟΜΕ, συλλογικότητες, φορείς, σωματεία & αντιφασιστικές οργανώσεις του 7ου διαμερίσματος Αθήνας 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΠΡΟΜΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ Χρυσής Αυγής

 ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

 

Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χ.Α. συνεχίζουν τις επιθέσεις τους. Την Παρασκευή 31/3 επιτέθηκαν κτύπησαν σοβαρά με λοστάρια και κράνη το φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, την ώρα που επέστρεψε από τη σχολή του στο σπίτι του στην περιοχή Ελληνορώσων. Αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος. Στις 2 και 3 Απρίλη επιτέθηκαν ξανά με άγριο ξυλοδαρμό σε μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο εισβάλοντας στα σπίτια τους επιχειρώντας να σπείρουν την τρομοκρατία και να παγιώσουν καθεστώς δουλείας των μεταναστών.  


Από τα κεντρικά γραφεία τους στη Μεσογείων ξεκίνησε το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον 20χρονο φοιτητή, έχοντας ορμητήριο την καφετέρια τους στην οδ. Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη. Από εκεί οργανώνονται τα χτυπήματα και η εγκληματική τους δράση.

Δράση που συνεχίζεται, όσο τους αβαντάρει η ασυδοσία που απολαμβάνουν και η κωλυσιεργία για τη δίκη και καταδίκη της Χ.Α. με ευθύνη της κυβέρνησης, η προβολή τους από την κρατική τηλεόραση.

Η επιτυχία της αντιρατσιστικής διαδήλωσης στις 18 Μάρτη, η υποδοχή των προσφύγων μαθητών στα σχολεία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά του πολέμου, η συνεχιζόμενη αλληλεγγύη ντόπιων στους πρόσφυγες έδειξε ότι το ρατσιστικό δηλητήριο των νεοναζί δολοφόνων δεν περνάει στο λαό και τους εργαζόμενους.

Οι άναρθρες ξενοφοβικές κραυγές τους γρήγορα περιθωριοποιήθηκαν, η προσπάθεια τους να σκορπίσουν τον τρόμο για τους «ισλαμιστές τρομοκράτες» γύρισε εναντίον τους. Η δίκη της Χ.Α. πλησιάζει στο τέλος της, με τα στοιχεία να είναι συντριπτικά εις βάρος των μελών και στελεχών της, αναδεικνύοντας αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα δήλωνε από την αρχή. Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση ναζιστών.

Ο πανικός αυτός είναι που τους κάνει και πιο επικίνδυνους στην προσπάθεια να επιβάλλουν την τρομοκρατία απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, είναι διαφορετικός ή απλά δεν τους αρέσει, όπως έγινε με το φοιτητή εξαιτίας του σακίδιου που είχε στην πλάτη, όπως έγινε με τους εργάτες στον Ασπρόπυργο. Πρώτοι στόχοι τους οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι αντιφασίστες, οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι αγωνιστές του κινήματος.

Δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατούν, η μαχητικότητα και οι αγώνες μας θα βάλουν τέλος στη φασιστική τους δράση.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 8/4 μαζί με τις τοπικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες και φορείς.
Αντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 8 Απρίλη 2μμ
Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Κηφισίας
Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων