slider

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος ακύρωσε τη σημερινή συνέλευση των συμβολαιογράφων επικαλούμενος προσχήματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων εφετείων Αττικής-Αιγαίου-Δωδεκανήσου ακύρωσε τη σημερινή συνέλευση των συμβολαιογράφων στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park, επικαλούμενο επιστολή της διεύθυνσης του ξενοδοχείου που αναφέρει ότι κατόπιν και τηλεφωνικών συνεννοήσεων προκύπτουν λόγοι "ανωτέρας βίας". 


Δεν γνωρίζουμε τους λόγους "ανωτέρας βίας" που εννοεί το ξενοδοχείο, αλλά μαθαίνουμε ότι διοχετεύουν φήμες στους συμβολαιογράφους για απειλητικά τηλεφωνήματα προς το ξενοδοχείο. Η ηγεσία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου αντί της πραγματοποίησης της Συνέλευσης επέλεξε να κάνει συνεδρίαση του ΔΣ κεκλεισμένων των θυρών και με αστυνομική παρουσία στα γραφεία της, στην οδό Γενναδίου. Επικαλέστηκε (η ηγεσία του συλλόγου) ότι "είχε πολύ σοβαρά θέματα για να συζητήσει" και τα ρολά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου κατέβηκαν όπως και η αστυνομική παρουσία ήταν αναγκαία γιατί... "υπήρχαν οι διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων στο δρόμο".

Και για τη ματαίωση της συνέλευσης και για την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του ΔΣ, μέσω ενός γνωστού ύφους δελτίου τύπου θα ισχυριστεί (η ηγεσία του συλλόγου) ότι φταίνε δήθεν, απειλές και η παρουσία ανθρώπων του κινήματος. Τα επικοινωνιακά προσχήματα περισσεύουν και η αιτία για την άρνηση του προέδρου να πραγματοποιήσει τη συνέλευση είναι περισσότερο από εμφανής. Ο φόβος για απόφαση παρόμοια με τις αποφάσεις των συλλόγων της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, της Κομοτηνής, της Κρήτης, τον οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. 

Τα μέλη του κινήματος και έξω από το ξενοδοχείο και έξω από τα γραφεία του Συλλόγου είχαν ειρηνική παρουσία με τα πανό και τις ανακοινώσεις τους, προκειμένου να μοιράσουν καλέσματα προς τους συμβολαιογράφους, καλώντας τους να σταθούν ενάντια στη θεσμοθέτηση και τη συμμετοχή τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 
Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην περάσει η υφαρπαγή της στέγης - περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών που σχεδιάζουν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες και funds - γύπες.