slider

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥ.Σ.Α.- Δελτίο τύπου για 21/2, ημέρα δράσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

Καλούμε την Τετάρτη 21/2, 6μμ, πλ. Κοραή, συλλογικότητες γειτονιάς, εργατικές λέσχες, επιτροπές αγώνα, σωματεία, ομοσπονδίες, σε συγκέντρωση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Θα ακολουθήσει, πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες, με την άμεση συνδρομή μεγαλοσυμβολαιογράφων, ετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, σε ό,τι με κόπο χρόνων αποκτήθηκε από τα λαϊκά νοικοκυριά. Από τις 21 του Φλεβάρη ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί ως αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, ενώ την 1η του Μάη ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα άνω των 500ευρώ χρέη προς το κράτος - εφορεία και ταμεία. 

Χιλιάδες σπίτια, μικροί επαγγελματικοί χώροι, χωράφια, κ.ά., σχεδιάζεται να περάσουν με ένα κλικ στον υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου στα χέρια κράτους και τραπεζών. Στόχος τους, 10.000 πλειστηριασμοί για το 2018 και 130.000 συνολικά μέχρι και το 2021! Μετά τους πλειστηριασμούς, μέσα σε δυο μήνες πρέπει να γίνονται και οι εξώσεις, όπως προστάζουν Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ.

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους. Το μικρό μαγαζί και το χωράφι είναι μέσα βιοπορισμού για τον επαγγελματία και τον αγρότη. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η σωτηρία για άλλη μια φορά των τραπεζών και η είσπραξη των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών από το κράτος, δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Αγωνιζόμαστε για: 

- Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 
- Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων 
- Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος 

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ