slider

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πρωτοβουλία Περιστέρι ενάντια στους πλειστηριασμούς: Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, ετοιμάζεται για καταιγισμό πλειστηριασμών με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Για το πρώτο δίμηνο του 2018 έχουν προγραμματίσει 1800 πλειστηριασμούς. Για το σκοπό αυτό ψήφισε την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών ώστε με ταχύτατες διαδικασίες εκατοντάδες οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους κάθε βδομάδα. Ψήφισε επίσης το ιδιώνυμο για τη καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των αγωνιστών-τριών, που εδώ και χρόνια εμποδίζουν τις τράπεζες να αρπάξουν τις λαϊκές κατοικίες.

Ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα-προαπαιτούμενα για την Τρίτη Αξιολόγηση, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους «θεσμούς» Κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, ψηφίστηκε η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο και η περαιτέρω αυστηροποίηση του ν. Κατσέλη ώστε να μη μπορούν να ενταχθούν (ή και να πεταχτούν έξω όσοι κατάφεραν να ενταχθούν) δεκάδες δανειολήπτες. Απέναντι στη νέα επίθεση η απάντησή μας οφείλει να είναι και θα είναι ανάλογη. Από τα εκατοντάδες συμβολαιογραφεία της Αττικής μόνο σε 23 κοράκια-συμβολαιογραφικά γραφεία θα γίνονται οι πλειστηριασμοί φτωχών συμπολιτών μας. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά μια τέτοια βρώμικη δουλειά είναι ντροπή και αίσχος!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ: 

- Ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος.
- Για τη πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας με τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών και θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.
- Ενάντια στις διώξεις του κινήματος και των αγωνιστών του, τη καταστολή, το ιδιώνυμο του Κοντονή και τη κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
- Αγώνας για τη κατάργηση των Μνημονίων, διαγραφή του χρέους, ενάντια σε κυβέρνηση κεφάλαιο και Ε.Ε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
τηλ. επικοινωνίας: 697 40 35 531, 697 72 06 087