slider

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 14/2 ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Σε περισσότερες από τις προηγούμενες φορές εφορίες της Αττικής (Α',  Δ’, ΙΔ', ΙΘ' Αθηνών, Αγ. Αναργύρων, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ε' Πειραιά, Μενιδίου, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Παλλήνης, Σαλαμίνας), το πρωί της Πέμπτης 14/2 έγιναν παρεμβάσεις ενάντια στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια της μέρας κοινής δράσης ενάντια στα χαράτσια. Διοργανώθηκαν από συλλογικότητες διάφορων περιοχών της Αττικής (6η δημ. κοινότητα Αθήνας, Βάρη-Βούλα- Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Εξάρχεια-Νεάπολη-Μουσείο, Ίλιον, Καματερό, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη,  Μοσχάτο, Πευκάκια-Περισσός,  Ν. Σμύρνη,  Πατήσια, Πέραμα, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Σεπόλια, επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω» κ.α.).
 Ενδεικτικά δείτε για τις κινητοποιήσεις στους παρακάτω συνδέσμους.
ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΙΛΙΟΝ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ http://sineleusiagiostrifonas.blogspot.gr/2013/02/900_14.html
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ – ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - ΠΑΛΛΗΝΗ  http://epagomarko.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

Από Ν. Σμύρνη
 Επίσης,
Από Σαλαμίνα
Στις εφορίες έγινε ενημέρωση όσων προσερχόταν για τις θέσεις του κινήματος και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική. Αρκετοί δήλωναν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους. Σε αρκετές εφορίες έγινε και συζήτηση με τους εργαζόμενους που έδειξε ότι και αυτοί έχουν αντίθεση με τα αντιλαϊκά μέτρα. Επίσης, σε μερικές εφορίες έγινε παράσταση στους εφόρους.
Πολύμορφα εξελίχτηκε η κινητοποίηση με το μοίρασμα υλικού, το κρέμασμα πανό, την ανάγνωση κειμένων. Στις πολλές εφορίες υπήρχε και παρουσία αστυνομικών που αυτόκλητα δήλωναν ότι θέλουν να παρέχουν προστασία και τάξη.
Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε μια από τις προηγούμενες συναντήσεις που έκαναν οι συλλογικότητες, συναντήσεις που γίνονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα με σκοπό το συντονισμό της δράσης. Νέες πρωτοβουλίες αναμένεται να παρθούν το επόμενο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό το σκοπό θα γίνει νέα συνάντηση των συλλογικοτήτων την επόμενη Κυριακή 24/2/2013.
Με τις τελευταίες ανακοινώσεις του  Υπουργείου Οικονομικών για διευκόλυνση διακανονισμών από τους εφόρους, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση αποστολής ειδοποιήσεων ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη χρήση των απειλών για κατασχέσεις γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειριστεί την οργή και την αδυναμία πληρωμής από τα λαϊκά νοικοκυριά επιστρατεύοντας το φόβο και την προσμονή.
Κοινή θέληση των συλλογικοτήτων είναι ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί κόντρα στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση το λαό.  Ενάντια στη φοροληστεία του λαού και στις αυξήσεις των τιμών στα κοινωνικά αγαθά. Για να αποκρουστούν οι απειλές και η επιχείρηση εκφοβισμού από κυβέρνηση και ΜΜΕ για κατασχέσεις. Να σταματήσει η εξοντωτική φοροληστεία σε όφελος των δανειστών, των τραπεζών και των φοροαπαλλαγών των πλουσίων. Για δημόσια-δωρεάν τα κοινωνικά αγαθά. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη των πληττόμενων από τα αντιλαϊκά μέτρα. Να μη μείνει σπίτι χωρίς ρεύμα. Με σύνθημα κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του απέναντι στη ΔΕΗ και στην εφορία. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !