slider

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Την Πέμπτη 5/11 έγινε σύσκεψη για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων»-πλειστηριασμών μετά από πρόσκληση της Λαϊκής Συνέλευσης. Εκτός από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα συμμετείχαν οι συλλογικότητες γειτονιάς και μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής:  Λ.Σ. Κουκακίου – Ν.Κόσμου, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα, Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, Επιτροπή Δράσης Περιστερίου, Λ.Σ. Γκύζη, οι Εργατικές Λέσχες Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Κερατσινίου, η Λέσχη «Αμπάριζα» της Γλυφάδας, το ΔΙ.Κ.Α. Εξαρχείων, κλπ. 

 Επίσης, συμμετείχαν συναγωνίστριες/ές από Επ. κατοίκων – φορέων 6ης Δ.Κ. Αθήνας, τη Συνέλευση Ειρηνοδικείου Ιλίου και το Καματερό, από Πευκάκια και από Πρωτοβουλία για Εργατική Λέσχη σε Πατήσια – Γαλάτσι – Κυψέλη. Ακόμα παραβρέθηκαν οι κεντρικές πρωτοβουλίες: Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP», το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος κατά της αυθαιρεσίας τραπεζών, η Πρωτοβουλία ενάντια στους πλειστηριασμούς «SOS Κατοικία». Επίσης, παρενέβησαν στη συζήτηση η Πρόταση Προοπτικής εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας, κ.α.


Η πλούσια συζήτηση επικεντρώθηκε στην άμεση προετοιμασία των συλλογικοτήτων για την αντιμετώπιση της επίθεσης κλοπής της ιδιοκτησίας των λαϊκών στρωμάτων, ακόμη και της κύριας στέγης, που οργανώνουν οι δανειστές και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κομβικό σημείο αποτελεί η πλατιά ενημέρωση στις γειτονιές με κάλεσμα  οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα,  όσων θα πληγούν άμεσα, αλλά και κάθε τοπικής κοινωνίας. Αποφασίστηκε:

1.      Η συμμετοχή στην απεργία της 12 Νοέμβρη με διακριτό μπλοκ των συλλογικοτήτων και κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζών – κράτους». Συνάντηση στις 11 η ώρα, Πατησίων και Στουρνάρη. Συνημμένη υπάρχει ανακοίνωση για την απεργία που προτάθηκε από τις Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και Πατησίων – Γαλατσίου – Κυψέλης και μπορεί να αξιοποιηθεί στην προπαγανδιστική δουλειά μας στις γειτονιές.

2.      Η οργάνωση ενιαίας πανελλαδικής καμπάνιας με κεντρική αφίσα και έντυπο υλικό. Η κάθε συλλογικότητα θα την αξιοποιήσει με δικά της μέσα. Θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα να εισάγονται στοιχεία επικοινωνίας με την τοπική συλλογικότητα.  Είναι καθοριστικό, μέσα από την καμπάνια, να αναδειχθούν οι αιτίες για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στα λαϊκά στρώματα απέναντι σε τράπεζες – κράτος. Ότι το ζήτημα δεν αφορά «κάποιους που δεν πρόσεχαν», όπως θα γίνει προσπάθεια από κυβέρνηση (σαλαμοποίηση στην αντιμετώπιση) και ΜΜΕ (κοινωνικός αυτοματισμός).

Ότι θα έχει πολλαπλές και βαθιές επιπτώσεις στη λαϊκή κοινωνική πλειοψηφία. Η ολοκλήρωση των στόχων της βίαιης επίθεσης που ξεκίνησε το 2010 απαιτεί παράλληλα με τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την απαλλοτρίωση της λαϊκής ιδιοκτησίας, τη στέρηση του δικαιώματος στη στέγη, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών – μεσαίων επιχειρήσεων, τον απόλυτο περιορισμό της αυτοαπασχόλησης αλλά και τον έλεγχο της αγροτικής παραγωγής. Και τα χρέη προς τράπεζες – κράτος αποτελούν ένα από τα εργαλεία που έχουν επιλέξει.

3.      Η απεύθυνση και προς άλλες κεντρικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες για τον αναγκαίο συντονισμό των δράσεων. Πρώτο βήμα η συμμετοχή στην ανοικτή συγκέντρωση της 18 Νοέμβρη που καλεί η Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP» με πρόταση για οργάνωση κεντρικής κινητοποίησης στις αρχές Δεκέμβρη.

4.      Η οργάνωση της παρουσίας στα Ειρηνοδικεία το αμέσως επόμενο διάστημα. Η κάθε συλλογικότητα έχει την ευθύνη να συγκεντρώνει την πληροφορία που την αφορά και να ενημερώνει τις υπόλοιπες για όποια δράση της σε Ειρηνοδικείο.

5.      Η διερεύνηση δυνατοτήτων και μορφών για εξειδικευμένη νομική υποστήριξη. Αρχικά αποστέλλεται συνημμένο κείμενο της συν/ριας Μ. Καρούτσου, δικηγόρου. Θα αποσταλεί και το υλικό που έχει αποφασίσει να προετοιμάσει το σχήμα «Πρόταση Προοπτικής εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας», καθώς και όποιο άλλο υλικό ενημερωτικού χαρακτήρα έχει επεξεργαστεί συλλογικότητα. 

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα