slider

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ - ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟ 2011

Η προώθηση ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε συνδυασμό με την εφαρμογή του πανάκριβου συστήματος του "ηλεκτρονικού εισιτηρίου" - των μπαρών και τη δημιουργία ενός ακόμη "σώματος φυλάκων", δίνουν νέα διάσταση στη συμπαράσταση του κινήματος στους διωκόμενους αγωνιστές.

- ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘO
- ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΦΤΩΧΟΥΣ
- ΟΧΙ ΣΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ" με τα κέρδη να πηγαίνουν στις εταιρείες ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ & ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΝΕΟΛΑΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των συναγωνιστών
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 09 ΜΑΡΤΙΟΥ, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 9:00, στo H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στο κτίριο ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα 1 της πρώην σχολής Ευελπίδων, θα εκδικαστεί η υπόθεση της μήνυσης κατά μελών του κινήματος ενάντια στην αύξηση του εισιτήριου.

Το Γενάρη του 2011 άρχισαν οι κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Στο Νέο Κόσμο έγιναν κινητοποιήσεις από τη Συνέλευση του Λόφου Λαμπράκη. Στη Νέα Σμύρνη από το « Δεν Πληρώνω Ν. Σμύρνης » και τη Δημοτική παράταξη « Μια Πόλη Ανάποδα », στις στάσεις του Τραμ κάθε περιοχής.

Η συνέλευση του Λόφου Λαμπράκη διακινούσε ανακοίνωση όπου αναγραφόταν ένα κινητό τηλέφωνο. Στις 8 Φλεβάρη του 2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΜ Α.Ε. Η ελληνική αστυνομία ζήτησε από τη Cosmote το όνομα του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης, και η Cosmote το έδωσε. Ζήτησε επίσης από τις δικαστικές αρχές των Η.Π.Α. να αποκαλύψουν τους διαχειριστές των παρακάτω blog. 

http://lofoslabraki.wordpress.com/2010/09/12/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83/ 

http://denplhrononeasmyrni.blogspot.gr/ 

http://polianapoda.wordpress.com/ 

http://dorean-metakinisi.blogspot.gr/ 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. απάντησε ότι το σύνταγμα των Η.Π.Α. απαγορεύει την ποινική δίωξη της ελευθερίας του λόγου και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία. Τελικά η μήνυση της ΤΡΑΜ Α.Ε. έγινε στον Γιάννη Καράμπελα στον οποίο ανήκει ο αριθμός του κινητού. Ωστόσο η συνέχεια στην υπόθεση δόθηκε όταν ο Εισαγγελέας, αυτεπαγγέλτως, άσκησε δίωξη στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, Δημήτρη Οικονομίδη, Πέτρο Δένδη και Ελπίδα Αλεβίζου που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, με τη κατηγορία δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων. Πρόκειται δηλαδή για ξεκάθαρη ποινικοποίηση της αλληλεγγύης ( γεγονός που έχει και άλλα νομικά προβλήματα).

Θεωρούμε ότι η παραπάνω ενέργεια από τη πλευρά του κράτους ήταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων και του μαχητικού κινήματος που είχε δημιουργηθεί εκείνη τη περίοδο και που είχε σαν νικηφόρο αποτέλεσμα την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Σήμερα όμως η απάντηση σε αυτούς τους αγώνες είναι η τοποθέτηση των μπαρών στους σταθμούς του Μετρό και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σήμερα χρειάζεται πάλι ένα μαζικό κίνημα.

Ζητάμε τη συμπαράσταση των συνελεύσεων και όσων συλλογικοτήτων είχαν ασχοληθεί με το θέμα.

Γιάννης Καράμπελας, Δημήτρης Οικονομίδης, Πέτρος Δένδης και Ελπίδα Αλεβίζου